Ακυρώθηκε για λόγους ασφαλείας η ομιλία Ομπάμα στην Πνύκα

Καίριες αλλαγές στο πρόγραμμα της διήμερης επίσκεψης του Μπαράκ Ομπάμα προέκυψαν λίγες ημέρες πριν από την άφιξή του στην Αθήνα και ένα 24ωρο μετά την τρομοκρατική επίθεση στη Γαλλική Πρεσβεία. Η προγραμματισμένη ομιλία του που ήταν να γίνει στην Πνύκα ακυρώθηκε για λόγους ασφαλείας και αυτή την στιγμή αναζητείται νέος χώρος με πιθανότερη επιλογή το Kέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος.

Πληροφορίες από το Μέγαρο Μαξίμου αναφέρουν ότι η ομιλία του κ. Μπαράκ Ομπάμα θα γίνει σε άλλον, καταλληλότερο και πιθανότατα πιο “κλειστό χώρο”. Νωρίτερα από τον απερχόμενο Πρόεδρο των ΗΠΑ, θα φτάσουν με ειδική πτήση τα οχήματα που θα τον μεταφέρουν κατά την παραμονή του στην Ελλάδα.

Ο Μπαράκ Ομπάμα θα συνοδεύεται από εκατοντάδες – ίσως περισσότερους από 500, σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες – πράκτορες της CIA, πέραν της προσωπικής του ασφάλειας και των αστυνομικών της ΕΛΑΣ. Στα μέτρα για την επίσκεψη Ομπάμα στην Αθήνα θα εμπλακούν περισσότεροι απο 3.000 αστυνομικοί.

Στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. γίνονται συνεχείς συσκέψεις μεταξύ των Ελλήνων αξιωματικών της Αστυνομίας και υπαλλήλων της ΕΥΠ, με επιτελικό κλιμάκιο Αμερικανών πρακτόρων όλων των «ειδικοτήτων», οι οποίοι βρίσκονται ήδη εδώ προκειμένου να ετοιμάσουν τα πάντα για την ασφάλεια του Αμερικανού προέδρου, καθώς και αξιωματούχων της Αμερικανικής πρεσβείας.

Κατά την παραμονή του στην Αθήνα θα είναι ενεργοποιημένα όλα τα μέτρα ασφαλείας και οι δρόμοι από τους οποίους θα περνά θα κλείνουν λίγη ώρα προτού περάσει η αυτοκινητοπομπή.