Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην οικία του Βενιζέλου στην Κρήτη

Την διήμερη περιοδεία του στην Κρήτη, συνεχίζει ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος επισκέφθηκε την οικία του Ελευθερίου Βενιζέλου ενώ νωρίτερα βρέθηκε στην 115 Πτέρυγα Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας.

Ιδιαίτερα συγκινημένος που επισκέφθηκε και ξεναγήθηκε από τον γενικό διευθυντή κ. Νίκο Παπαδάκη στην οικία του Ελ. Βενιζέλου δήλωσε αμέσως μετά: «Θέλω, καταρχάς, να συγχαρώ το Ίδρυμα για την πρωτοβουλία του να ανακαινίσει αυτήν την ιστορική κατοικία, η οποία επιτρέπει στους επισκέπτες της να διαπιστώσουν και να μελετήσουν την πάρα πολύ σημαντική ιστορική παρακαταθήκη του Ελευθερίου Βενιζέλου. Του πιο σπουδαίου πολιτικού της σύγχρονης νεοελληνικής ιστορίας. Του δημιουργού της σύγχρονης Ελλάδας. Ενός πολιτικού, του οποίου το μεταρρυθμιστικό έργο παραμένει εξίσου επίκαιρο σήμερα, όσο ήταν και πριν από έναν ακριβώς αιώνα».

%cf%87%ce%b1%ce%bd%ce%b9%ce%b12

%cf%87%ce%b1%ce%bd%ce%b9%ce%b14

Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στην 115 Πτέρυγα Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας στο Ακρωτήρι στα Χανιά συνομίλησε με χειριστές και προσωπικό και διαπίστωσε την «την άρτια επιχειρησιακή ετοιμότητα της Πολεμικής μας Αεροπορίας».

%ce%bc%ce%b7%cf%84%cf%83%ce%bf%cf%84%ce%ac%ce%ba%ce%b7%cf%82-%cf%87%ce%b1%ce%bd%ce%b9%ce%ac

«Θέλω, στο πρόσωπο των χειριστών, που έχουν την καλοσύνη να με πλαισιώσουν σήμερα, να συγχαρώ όλα τα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας, τους χειριστές μας, αλλά και όλο το προσωπικό για την πολύ μεγάλη προσπάθεια, την οποία καταβάλλουν, να διασφαλίσουν σε δύσκολους καιρούς την εθνική μας ανεξαρτησία και την εδαφική μας ακεραιότητα» δήλωσε αμέσως μετά την επίσκεψή του.

%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%83%ce%bf%ce%bc%ce%bf%ce%b9%cf%89%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%bc%ce%b7%cf%84%ce%bf%cf%83%cf%84%ce%ac%ce%ba%ce%b7%cf%821

%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%83%ce%bf%ce%bc%ce%bf%ce%b9%cf%89%cf%84%ce%ae%cf%82-%ce%bc%ce%b7%cf%84%cf%83%ce%bf%cf%84%ce%ac%ce%ba%ce%b7%cf%823

Επεσήμανε δε, πως τόσο η Πολιτεία όσο και η Νέα Δημοκρατία θα βρίσκονται πάντα κοντά τους «αναγνωρίζοντας την ιδιαίτερη δυσκολία του εγχειρήματός τους, της δουλειάς τους» και συμπλήρωσε πως «να γνωρίζουν ότι απολαμβάνουν πάντα τον αμέριστο σεβασμό και την εκτίμησή μας». Επόμενος σταθμός των επισκέψεων του Προέδρου της ΝΔ ήταν το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων στην Χαλέπα.

%cf%87%ce%b1%ce%bb%ce%b5%cf%80%ce%b11