Π. Σκουρλέτης: Παρωχημένο και δογματικό το σχέδιο πώλησης του 17% της ΔΕΗ

Υπέρ της άρνησής του να μην πωληθεί το 17% της ΔΕΗ τάχθηκε ο απερχόμενος Υπουργός Ενέργειας Π. Σκουρλέτης και νυν Υπουργός Εσωτερικών κατά τη διάρκεια της τελετή παράδοσης-παραλαβής του υπουργείου στο κ. Γ. Σταθάκη. Συγκεκριμένα ο κ. Σκουρλέτης υπογράμμισε ότι «πρέπει να επιμείνουμε στην άρνηση πώλησης του 17% της ΔΕΗ. Το σχέδιο αυτό είναι παρωχημένο και από όποια θέση κι αν είμαι θα υπερασπιστώ τη θέση μου αυτή είτε στο υπουργικό συμβούλιο είτε στη Βουλή γιατί είμαι πεπεισμένος ότι είναι σχέδιο που έχει στόχευση τη δημιουργία πολιτικού προβλήματος στην κυβέρνηση».

Παραδίδοντας το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας στον κ. Γιώργο Σταθάκη ο κ. Σκουρλέτης αναφέρθηκε στο έργο που παρήχθη τους τελευταίους 13 μηνές λέγοντας ότι «κάναμε μια πολύ σοβαρή δουλειά, αλλά πολλά σοβαρά πράγματα δεν αναδείχτηκαν από τα ΜΜΕ, αντίθετα πολλές φορές υπήρξαμε αντικείμενο επίθεσης, διαστρέβλωσης, από τις δυνάμεις μέσα και έξω από τη χώρα» και πρόσθεσε ότι «μπορέσαμε -παρότι υλοποιήσαμε μια πολιτική που δεν είναι δική μας- να βάλουμε το δικό μας άρωμα».

Παράλληλα υπογράμμισε ότι «κερδίσαμε μια από τις μεγαλύτερες πολιτικές μάχες. Τη μάχη για τα δημόσια δίκτυα του ΑΔΜΗΕ και είναι πλέον σημείο αναφοράς σε όλη την Ευρώπη» και κατέληξε λέγοντας ότι «φεύγουμε με ψηλά το κεφάλι και πιστοί με τις προγραμματικές μας δεσμεύσεις για να λένε οι επόμενες γενιές ότι αυτή η κυβέρνηση δεν λιποτάκτησε, έδωσε μάχες και έσωσε ό,τι μπορούσε να σώσει παρά τις αναγκαίες υποχωρήσεις».

Από την πλευρά του ο κ. Σταθάκης ανέφερε ότι «η δουλειά μου είναι πιο εύκολη, αφού παραλαμβάνω από τον Πάνο Σκουρλέτη» και σημείωσε πως οι στέρεες βάσεις αποτελούν ισχυρή παρακαταθήκη για να συνεχίσουμε. Ο νέος υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας χαρακτήρισε, «τεράστιας στρατηγικής σημασίας το ενεργειακό για την ελληνική οικονομία» και πρόσθεσε πως συνολικά η ενέργεια βρίσκεται σε μεταβατικό στάδιο σε διεθνές επίπεδο.