ΝΔ για συλλήψεις πολιτικών στην Τουρκία: Δεν είναι δείγμα πολιτισμένης χώρας

Η Συντονίστρια Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας Ντόρα Μπακογιάννη και ο Υπεύθυνος του Τομέα Εξωτερικών Γιάννης Κεφαλογιάννης, ύστερα από τις συλλήψεις 11 βουλευτών του Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών (HDP) στην Άγκυρα, έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

«Έχουμε κατ´ επανάληψη εκφράσει την ειλικρινή μας συμπαράσταση τόσο στην τουρκική Κυβέρνηση όσο και στον τουρκικό Λαό, μετά από τα απεχθή και βάρβαρα τρομοκρατικά χτυπήματα στη γείτονα χώρα.

Ωστόσο, συμμεριζόμαστε πλήρως την έντονη ανησυχία που εξέφρασε η Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Ύπατη Εκπρόσωπος της Ε.Ε. κ. Φεντερίκα Μογκερίνι, ο Ιταλός Πρωθυπουργός κ. Ματέο Ρέντσι και άλλοι Ευρωπαίοι Ηγέτες για την πρόσφατη σύλληψη 11 βουλευτών του φιλοκουρδικού κόμματος HDP στην Άγκυρα.

Καμία πολιτισμένη χώρα δεν νομιμοποιείται να προχωράει σε πολιτικές διώξεις και καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο όνομα της πάταξης της τρομοκρατίας.

Αναμένουμε από την Τουρκία, ως υποψήφια προς ένταξη χώρα στην Ε.Ε. και ως πλήρες μέλος του Ο.Η.Ε. και των περισσότερων ευρωπαϊκών οργανισμών, τον πλήρη σεβασμό των θεμελιωδών ανθρώπινων δικαιωμάτων, του ευρωπαϊκού κεκτημένου και των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου».