Ντ. Μπακογιάννη: Οι εκλογές είναι επιβεβλημένες

Επιβεβλημένες θεωρεί τις εκλογές για την χώρα η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη καθώς η ζημιά που συντελείται στην ελληνική οικονομία από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι τεράστια. Σε συνέντευξή της στην «Εφημερίδα των Συντακτών» η κ. Μπακογιάννη υποστηρίζει ότι «οι εκλογές είναι επιβεβλημένες, διότι η ζημιά που συντελείται στην ελληνική οικονομία από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι τεράστια. Το δείχνει το ιδιωτικό χρέος, που προσεγγίζει, πια, το δημόσιο χρέος της χώρας και μπορεί να μετατραπεί σε βόμβα στα θεμέλια της οικονομίας».

Παράλληλα εκφράζει την πεποίθηση ότι «οι πολίτες θα προσέλθουν στις κάλπες αποφασισμένοι να δώσουν μία κυβέρνηση προοπτικής». Μάλιστα κάνει λόγο για «εκπλήξεις» και υπογραμμίζει ότι η ΝΔ «πρέπει να κάνει ένα μεγάλο άνοιγμα προς όλα εκείνα τα κόμματα τα οποία επιθυμούν να έχουν ταύτιση με την Ευρώπη και όχι με την Βενεζουέλα».

Ταυτόχρονα η πρώην υπουργός δηλώνει ότι είναι «υπέρ της εθνικής συνεννόησης», και ξεκαθαρίζει ότι «ο σημερινός ΣΥΡΙΖΑ διχάζει τον ελληνικό λαό και επειδή δεν έχει πια αφήγημα δαιμονοποιεί τους αντιπάλους του. Μακάρι τα πράγματα να ήταν διαφορετικά».

Ερωτηθείσα για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών η κ. Μπακογιάννη τονίζει ότι «πρέπει να μπει τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, αλλά αυτό δεν είναι αρμοδιότητα του υπουργού αλλά της ανεξάρτητης αρχής. Ζητούμε επιστροφή των αρμοδιοτήτων στο ΕΣΡ, το οποίο θα αποφασίσει για τον αριθμό των αδειών που θα χορηγηθούν, θα κάνει τον διαγωνισμό και θα ελέγξει την ορθή λειτουργία των τηλεοπτικών σταθμών».

Μάλιστα υπογραμμίζει ότι η συγκρότηση του ΕΣΡ «πρέπει να λήξει το ταχύτερο δυνατό» και αναρωτιέται «μήπως η κυβέρνηση δεν επιζητεί τη συγκρότηση του ΕΣΡ, και γι’ αυτό συνεχίζει τις κουτοπονηριές και τα καραγκιοζιλίκια».