Από ώρα σε ώρα ο ανασχηματισμός- Ποιοι φεύγουν, ποιοι μένουν, ποιοι έρχονται

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του politisonline, σήμερα είναι η κρίσιμη μέρα που ο Αλέξης Τσίπρας θα ανακοινώσει το νέο υπουργικό συμβούλιο.  Χτες το βράδυ συνεδρίασε το πολιτικό συμβούλιο του κόμματος, και παρότι προς τα έξω διέρρευσε ότι συζητήθηκε μόνο το θέμα του τηλεοπτικού τοπίου, ο ανασχηματισμός είναι από τις προτεραιότητες της κυβέρνησης. Πάντως μέχρι και χθες το βράδυ, δεν είχαν φτάσει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας προς υπογραφή τα προεδρικά διατάγματα για τις αλλαγές στα χαρτοφυλάκια.

ΟΙ ΣΙΓΟΥΡΟΙ

Αμετακίνητος φαίνεται να είναι ο Γιάννης Δραγασάκης στην αντιπροεδρία, ενώ δεν πρόκειται να αλλάξει η ομάδα των οικονομικών (Τσακαλώτος, Χουλιαράκης, Αλεξιάδης). Ο Ανδρέας Ξανθός θα συνεχίσει να έχει την ευθύνη της Υγείας, ενώ ο Νίκος Παππάς θα συνεχίσει να ασχολείται με τα ΜΜΕ (ακόμα και αν φύγει από το υπ. Επικρατείας).

Ο ΝΙΚΟΣ ΦΙΛΗΣ

Το ότι ο Νίκος Φίλης επιδοκιμάστηκε στο συνέδριο του κόμματος πριν ένα μήνα (ψηφίστηκε από τους πρώτους στην ΚΕ) σε συνδυασμό με το γεγονός ότι τα βιβλία στα σχολεία δόθηκαν για πρώτη φορά έγκαιρα, ενώ τα κενά ήταν πιο λίγα από τα προηγούμενα χρόνια, τον κάνει το αδιαφιλονίκητο φαβορί  για να παραμείνει στο υπουργείο Παιδείας. Άλλωστε, η διαμάχη του με την εκκλησία τον έχει κάνει αρκετά δημοφιλή στα μέλη του κόμματος.

Ο ΠΑΝΟΣ ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ

Ηρωική έξοδο φαίνεται ότι ετοιμάζει ο Πάνος Σκουρλέτης. Ο νυν υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας απέρριψε το αίτημα της “Ελληνικός Χρυσός” για να συνεχιστεί η εξόρυξη στις Σκουριές. Να θυμίσουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε κάνει σημαία την οριστική διακοπή των εργασιών στην περιοχή. Επίσης, ο Πάνος Σκουρλέτης στο πλαίσιο της επίσκεψης του σε εργοστάσιο της ΔΕΗ στην Πτολεμαίδα, τάχθηκε κατά της ιδιωτικοποίησης του 17% της εταιρείας.

ΟΙ ΑΝΕΛ

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες αναμένεται να διατηρήσουν το υπουργείο Τουρισμού (η Έλενα Κουντουρά έχει κριθεί ως πετυχημένη) ενώ σίγουρο θεωρείται ότι το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας θα διατηρήσει ο Πάνος Καμμένος. Το συγκυβερνών κόμμα, μεταξύ άλλων, διεκδικεί και το νεοσύστατο υφυπουργείο Νησιωτικής πολιτικής.

ΟΙ “ΠΡΩΤΑΡΗΔΕΣ”

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο  Γιώργος Τσίπρας, η Έφη Αχτσιόγλου, ο Σωκράτης Φάμελλος, ο Σταύρος Αραχωβίτης αναμένεται να είναι το νέα πρόσωπα που θα φέρουν την απαιτούμενη ανανέωση στο κυβερνητικό στρατόπεδο. Άλλωστε ανήκουν στη νέα γενιά των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία έχει δηλώσει οτι θα στηριχθεί ο ίδιος ο Πρωθυπουργός. Αντίθετα, οι πασοκογενείς Θεοδώρα Τζάκρη, Μάρκος Μπόλαρης και Δημήτρης Μάρδας μάλλον θα απομακρυνθούν από τη θέση τους, ενώ χαρτοφυλάκιο θα αλλάξει και ο Γιώργος Κατρούγκαλος

Ήμαστε σε αναμονή εξελίξεων μέσα στη μέρα….