Ευ. Μεϊμαράκης: Ως πρόεδρος της ΝΔ δεν είχα συμφωνήσει για το ΕΣΡ

Διευκρινήσεις για τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας ότι την εποχή που ήταν πρόεδρος της ΝΔ είχε συναινέσει στη συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης παρά το σχεδιασμό της κυβέρνησης να αναλάβει την ευθύνη για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών ενώ παραλλήλως ως πρόεδρος της Βουλής είχε συμφωνήσει στο πρόσωπο του Ροδόλφου Μορώνη για πρόεδρο του ΕΣΡ δίνει με δήλωσή του ο κ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Συγκεκριμένα ο κ. Μεϊμαράκης αναφέρει ότι «ως πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας όχι μόνο δεν είχα συμφωνήσει, αλλά ούτε καν είχα συζητήσει με οποιονδήποτε για το ΕΣΡ. Όταν μάλιστα σε συνέντευξη είχα ερωτηθεί, είχα ξεκαθαρίσει δημοσίως ότι το θέμα αυτό θα το συζητούσε και θα ελάμβανε απόφαση η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας» και υπογραμμίζει ότι «επίσης, ως πρόεδρος της Βουλής και ως είχα υποχρέωση, κατέβαλα προσπάθειες –λαμβάνοντας υπόψη τις προτάσεις των κομμάτων– ώστε να επιτύχω τις μεγαλύτερες δυνατές συγκλίσεις επί προσώπων που διέθεταν τα απαραίτητα κριτήρια».

Καταλήγοντας ο κ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης σημειώνει ότι «οι όποιες προτάσεις για πρόσωπα δεν ήταν προσωπικές, αλλά αποτέλεσμα συλλογικής συνεννόησης που υπήρχε».