Ο Δρίτσας στέλνει μήνυμα στον Τσίπρα: Όχι άλλες ιδιωτικοποιήσεις

Κατά των ιδιωτικοποιήσεων τάχθηκε για ακόμη μια φορά ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρής Δρίτσας επισημαίνοντας ότι αυτές δεν συμπεριλαμβάνονται στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης North 98.0 ο κ. Δρίτσας σημείωσε ότι «δεν συμφωνούμε με τις ιδιωτικοποιήσεις, δεν είναι στο ιδεολογικό, πολιτικό, στρατηγικό και αναπτυξιακό οπλοστάσιο του ΣΥΡΙΖΑ. Δεχθήκαμε τον συμβιβασμό για αυτές τις ήδη εννέα ιδιωτικοποιήσεις που η διαδικασία τους είχε ήδη ξεκινήσει όταν υπογράφηκε η συμφωνία του περσινού καλοκαιριού. Αυτό ήταν το σημείο συμβιβασμού στις ιδιωτικοποιήσεις. Πέραν τούτου δεν υπάρχει άλλη συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης και του ελληνικού κράτους. Αυτές τις ιδιωτικοποιήσεις δεν δεσμευτήκαμε ότι θα τις κάνουμε με όρους αποικίας αλλά με τους αξιοπρεπέστερους όρους ως προς τον ελληνικό λαό».

Σε ό,τι αφορά τη λειτουργία της κυβέρνησης, ο Θοδωρής Δρίτσας τόνισε πως «είμαστε μια κυβέρνηση με αντιφάσεις ακριβώς γιατί στοχεύουμε σε μια κοινωνία βιώσιμη, αναπτυξιακή, με δικαιοσύνη και ισοκατανομή και την ίδια στιγμή βιώνουμε υποχρεωτικές και δεσμευτικές πολιτικές που κινούνται σε αντίθετη κατεύθυνση» και πρόσθεσε πως «αυτή η αντίφαση δεν είναι αντίφαση του ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν είναι ένα κόμμα διαπλεκόμενο και η αντίφαση αυτή μπορεί να λειτουργήσει δημιουργικότερα από κάθε άλλη πολιτική παράταξη που κινείται στον νεοφιλελευθερισμό».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Δρίτσας ανήκει στη λεγόμενη Ομάδα των 53+ (σ.σ. με επικεφαλής τον Ευκλείδη Τσακαλώτο), η οποία έστειλε και χθες μήνυμα στον πρωθυπουργό, με άρθρο στο σάιτ της Ομάδας, να κρατήσει τον Πάνο Σκουρλέτη στο υπουργείο Ανάπτυξης επειδή είναι κατά της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ.

Προτεινόμενα για εσάς