Τζανακόπουλος: Εάν χρειαστεί θα υπάρξει νέος νόμος για τα κανάλια

Στην σύνταξη ενός νέου νόμου ή στην πραγματοποίηση διορθώσεων στον ήδη υπάρχοντα νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες προσανατολίζεται η κυβέρνηση σε περίπτωση που ο νόμος Παππά κριθεί αντισυνταγματικός από το Συμβούλιο της Επικρατείας όπως ανέφερε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό “Real FM” o Γενικός Γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Ο κ. Τζανακόπουλος σημείωσε ότι η απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου είναι «νομικά δεσμευτική για την κυβέρνηση» ωστόσο όμως πρόσθεσε ότι «εμείς είμαστε βέβαιοι ότι θα συνεχίσουμε να κάνουμε ότι είναι ώστε να προσπαθήσουμε να ολοκληρώσουμε το σχέδιό μας για τη ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου» και πρόσθεσε ότι «ακόμα και μία αρνητική απόφαση δεν σημαίνει ότι η κυβέρνηση δεν παραιτείται από τη σαφή δέσμευσή της προς τον ελληνικό ότι θα υπάρξει ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου».

Ερωτηθείς για το εάν η ρύθμιση αυτή θα μπορούσε να γίνει και με νέο νόμο ο κ. Τζανακόπουλος απάντησε ότι «μπορεί να γίνουν πάρα πολλά. Θα μπορούσε να υπάρξει ένας νέος νόμος, θα μπορούσαν να υπάρξουν διορθώσεις στον υπάρχοντα νόμο. Σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση διατηρεί τη νομοθετική πρωτοβουλία, σε κάθε περίπτωση το κοινοβούλιο της χώρας διατηρεί τη νομοθετική εξουσία». Κληθείς να σχολιάσει το θέμα του ανασχηματισμού ο κ. Τζανακόπουλος παρατήρησε πως «είναι προνόμιο του πρωθυπουργού να αποφασίσει και πότε και πώς και αν θα γίνει ανασχηματισμός. Από εκεί και πέρα τις επόμενες μέρες θα έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο σε σχέση με αυτό».

Ερωτηθείς για τη στάση του κ. Σκουρλέτη στο ζήτημα των ιδιωτικοποιήσεων, υπογράμμισε πως «τα θέματα πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ αποφασίζονται στα συλλογικά κυβερνητικά όργανα. Το ποιος και με ποιο τρόπο θα υλοποιήσει τις πολιτικές αποφάσεις είναι δευτερεύον ζήτημα».