Είναι πολλά τα προβλήματα - Είμαστε αποφασισμένοι να πετύχουμε, το μήνυμα Καμμένου

“Tα προβλήματα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε συσσωρευτικά και σε ανελαστικούς χρόνους είναι πολλά και δύσκολα, όμως ξεκαθαρίζουμε ότι είναι τιμή μας που ο ελληνικός λαός μας ανέθεσε την επίλυσή τους και προχωρούμε αποφασισμένοι να πετύχουμε”.

Την παραπάνω δήλωση έκανε ο Πάνος Καμμένος από τη Σύρο όπου ταξίδεψε, για την τελετή υπογραφής μνημονίου συνεργασίας για τη λειτουργία των βάσεων υποστήριξης αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ στην Σύρο και την Λέσβο.

Όπως τόνισε ο Υπουργός Άμυνας, “η Κυβέρνηση με κοινωνική ευθύνη και συνεπής στις δεσμεύσεις της προς τους πολίτες, με εντατικούς ρυθμούς προωθεί όλες τις πολιτικές και τις μεταρρυθμίσεις, που σταδιακά και μεθοδικά αλλάζουν την πορεία του τόπου” και συνεχίζοντας υπογράμμισε: “Η νησιωτικότητα προστατεύεται από το άρθρο 101 του Συντάγματος. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι σκοπός της Κυβέρνησης είναι αυτή η συνταγματική επιταγή να εφαρμοστεί”.

Όσον αφορά στη συμφωνία της Δευτέρας, ο Πάνος Καμμένος παρατήρησε ότι με τα πτητικά μέσα των Ενόπλων Δυνάμεων το 2015 πραγματοποιήθηκαν 954 αποστολές αεροδιακομιδής, ενώ το 2016, μέχρι στιγμής, ο αριθμός ανέρχεται στις 773. Σκοπός της σημερινής συμφωνίας είναι “ο χρόνος ανταπόκρισης στις κλήσεις του ΕΚΑΒ, που σήμερα έχει μειωθεί σε λιγότερο από 20 λεπτά, από την στιγμή που θα λάβουμε το αίτημα μετάβασης πτητικού μέσου να περιοριστεί ακόμα περισσότερο και παράλληλα να έχουμε τη δυνατότητα να προσφέρουμε και όποιο άλλο μέσο χρειαστεί από την πλευρά του υπουργείου Εθνικής Άμυνας”. “Με τη συνεισφορά του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, οι δυνατότητες αεροδιακομιδής αναβαθμίζονται σημαντικά, αρχικά στο νομό Κυκλάδων και σε δεύτερο χρόνο στο βόρειο Αιγαίο. Βεβαίως, η κεντρική διαχείριση παραμένει στο υπουργείο Υγείας, ο δικός μας ρόλος είναι καθαρά υποβοηθητικός”. Με την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας στην Σύρο δίνονται νέα δεδομένα για την περαιτέρω επιχειρηματική ανάπτυξη του νησιού, εκτίμησε.

Εξάλλου, διαβεβαίωσε ότι “οι Ένοπλες Δυνάμεις θα είναι εδώ παρούσες στις Κυκλάδες, σε όποιο έργο υποδομής μπορούμε να βοηθήσουμε, μη αντικαθιστώντας τον ιδιωτικό τομέα” γνωστοποιώντας ότι η ΜΟΚΑ επεξεργάζεται σχέδιο “για να γίνει ένα μικρό αεροδρόμιο στην Ανάφη, που θα δώσει τη δυνατότητα να μπορεί να υπάρχει επικοινωνία με το αεροδρόμιο της Σαντορίνης”.

“Θεωρούμε ότι η προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων μπορεί να επεκταθεί και στα άλλα νησιά των Κυκλάδων γιατί πράγματι τα τελευταία 27 χρόνια έχουν χαθεί άδικα ζωές και οφείλουμε να ετοιμάσουμε ένα σχέδιο αντιμετώπισης με προσφορά όλων των φορέων της κυβέρνησης για να μην έχουμε επανάληψη τέτοιων γεγονότων” σχολίασε…

Επανέλαβε δε ότι όλο το στρατιωτικό προσωπικό των νοσοκομείων των Ενόπλων Δυνάμεων, “στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας,” είναι στη διάθεση του υπουργείου Υγείας “προκειμένου αν χρειαστεί να βοηθήσουμε στο έργο του”.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ευχαρίστησε “όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, γιατί πράγματι αυτή την κοινωνική προσφορά δεν την κάνουν κατόπιν διαταγής, την κάνουν με την καρδιά τους”, “την Ορθόδοξη και την Καθολική Εκκλησία και όλες τις αρχές, τον δήμαρχο, την περιφερειάρχη και τους βουλευτές για την στήριξη αυτού του έργου”, έκανε ιδιαίτερη μνεία “σε εκείνους που χάθηκαν στις αεροδιακομιδές. Μην ξεχνάμε ότι έφυγαν από τη ζωή πιλότοι, πληρώματα αλλά και νοσηλευτές, κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, γνωρίζοντας ότι πετάνε σε πάρα πολύ δύσκολες αποστολές” ανέφερε χαρακτηριστικά και προέτρεψε “την τοπική κοινωνία όπως ήδη το κάνει, να αγκαλιάσει κάθε τέτοια προσπάθεια και να κινητοποιήσουμε ακόμα και τους εθελοντές, όπως θα κάνουμε εμείς με τα τμήματα της εθνοφρουράς”.

Από την βάση υποστήριξης αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ στην Σύρο και την Λέσβο, θα επιχειρούν ελικόπτερα της Αεροπορίας Στρατού. Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης, ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης. Τον υπουργό Εθνικής Άμυνας συνόδευε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης.