Ν. Παππάς: Πλέον συζητάμε επάνω στον καμβά της ιστορικής μας δικαίωσης

Ιστορικό χαρακτήρα προσέδωσε το δεύτερο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ήταν το πρώτο του κόμματος της Αριστεράς που είναι στη διακυβέρνηση της χώρας και εκ των πραγμάτων ετέθησαν ερωτήματα πρωτόγνωρα, για την στελέχωση του κόμματος και της κυβέρνησης, και αποτελεί μία τομή στην ιστορία της Αριστεράς, ανέφερε ο κ.Παππάς.

Ο Υπουργός Επικρατείας τόνισε ότι «ο διάλογος ήταν πάρα πολύ πλούσιος, το βάθος του διαλόγου παραπάνω από ικανοποιητικό. Πρέπει βέβαια να εξεταστεί στο μέλλον πώς θα οργανώνονται τα συνέδρια, ώστε να είναι πολυπληθή, η διάρκεια και η οργάνωσή τους, με προσυνέδρια, για να είναι πιο οργανωμένος και παραγωγικός ο διάλογος αυτός» και πρόσθεσε ότι «σε κάθε περίπτωση ήταν ένα τεράστιο βήμα αυτοσυνείδησης για το ΣΥΡΙΖΑ, την ηγεσία και τα μέλη της, αυτό το τριήμερο αναμέτρησης με την πραγματικότητα της διακυβέρνησης, συζητήθηκε το πόσο εύκολο ή πόσο δύσκολο είναι να εφαρμοστούν οι πολιτικές σε δυσμενές διεθνές πλαίσιο, με κατεστημένους μηχανισμούς σε κράτος και οικονομία να προσπαθούν να υπονομεύσουν το κυβερνητικό έργο».

Παράλληλα χαρακτήρισε στοίχημα την ανοικοδόμησή του σε ένα κόμμα αντάξιο του ιστορικού χρέους για ένα κόμμα κορμό της δημοκρατικής παράταξης, της μεγάλης Αριστεράς, κορμό της προοδευτικής διακυβέρνησης της Ελλάδας, ώστε να αποκτήσει η Αριστερά πιο δομημένες και στενές επαφές με την οργανωμένη κοινωνία και επεσήμανε ότι θα πρέπει να ανοίξει τις πόρτες του, με αυστηρά κριτήρια αλλά χωρίς σύνδρομα που ίσως δεν επέτρεψαν στο παρελθόν να προσεγγίσουν άνθρωποι που το προσπάθησαν.

Επιπλέον, σημείωσε ότι θα πρέπει να επιταχυνθεί η δράση στους τομείς που θέλουμε, τόσο εντός της συμφωνίας με τους δανειστές όσο και εκτός αυτού του πλαισίου, αναφέροντας ως παράδειγμα την προστασία της πρώτης κατοικίας στο πλαίσιο όσων συμφωνήθηκαν το καλοκαίρι του 2015 όσο και την πρόσβαση 2,5 εκατ. πολιτών στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ή την ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου, που ήταν ανεξάρτητες από αυτήν. Μάλιστα ο κ. Παππάς υποστήριξε ότι με αυτές τις πρωτοβουλίες θα νοηματοδοτηθεί η επιλογή των πολιτών να στηρίξουν τον ΣΥΡΙΖΑ στις κάλπες του Σεπτεμβρίου του 2015 και πρόσθεσε ότι «το μεγάλο στοίχημα είναι να απαιτούμε από τους εαυτούς μας και όλους μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα».

Καταλήγοντας εξέφρασε την ανάγκη να εγκαταλειφθεί η συνήθεια τα πράγματα να περιγράφονται χειρότερα από ότι είναι και τόνισε ότι «η ιστορία αυτού του κόμματος είναι ένας αγώνας για την επιβίωση επί τρεις δεκαετίες. Τώρα πλέον «μεγάλα καράβια, μεγάλες φουρτούνες και θα συζητάμε πάνω στον καμβά της ιστορικής μας δικαίωσης, ένα μικρό κόμμα της Αριστεράς είναι πλέον κυρίαρχο στην πολιτική σκηνή της Ελλάδας … θα είναι για πολλά χρόνια εάν υλοποιήσει αυτά που το συνέδριο του έχει αναθέσει».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς