Ρομπάι Vs Βαρουφάκη: Είναι ανεύθυνος - Στοίχισε στην Ελλάδα δεκάδες δισ. ευρώ

Με σκληρούς χαρακτηρισμούς αναφέρθηκε στον Γιάνη Βαρουφάκη ο τέως Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου αποκαλώντας τον ανεύθυνο, καθώς «κατέστρεψε την εικόνα της Ελλάδας για να χτίσει τη δική του», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας στην Καθημερινή της Κυριακής, ο Χέρμαν βαν Ρομπάι τόνισε ότι «ο ανεύθυνος Υπουργός Οικονομικών (σ.σ Βαρουφάκης) χάλασε το παιχνίδι, αλλά κατέστρεψε μαζί και την εικόνα της Ελλάδας για να χτίσει τη δική του. Στοίχισε στη χώρα δισεκατομμύρια ευρώ… δεκάδες δισεκατομμύρια!».

Ο Βέλγος πολιτικός ανέφερε ότι το 2012 το ελληνικό πρόβλημα ήταν απειλή για την Ευρωζώνη όχι όμως και το 2015. Σίγουρα, τότε θα την επηρέαζα αλλά δεν θα ήταν η αιτία για την κατάρρευσή της, υποστηρίζει. Για τον κ. Ρομπάι, αυτό ήταν που δεν καταλάβαινε ο κ. Τσίπρας τότε: «Δεν υπολόγισε σωστά ο κ. Τσίπρας εξαιτίας της έλλειψης διεθνούς εμπειρίας, νόμιζε ότι οι αριστερές κυβερνήσεις θα τον στηρίξουν.

Γι΄ αυτό και πήγαινε στο Παρίσι και στη Ρώμη μόλις εκλέχτηκε για να αποσπάσει στην στήριξη των Σοσιαλιστών αλλά στην πραγματικότητα ήταν αντίπαλος των παραδοσιακών σοσιαλιστικών κομμάτων. Ήταν τελείως λάθος οι υπολογισμοί», τόνισε.

Ξέρετε, εκμυστηρεύεται ο κ. Ρομπάι, νευρίασα πολύ όταν ανακάλυψα το μέγεθος του ελληνικού προβλήματος στις αρχές του 2010 και με τους Έλληνες που επέτρεψαν τον (δημοσιονομικό) εκτροχιασμό, αλλά και με τους Ευρωπαίους που ήταν σε απόλυτη αδράνεια.

«Τίποτα δεν είχε γίνει στην Ελλάδα για να διορθωθεί το έλλειμμα του 15%. Όταν σε μια χώρα υπάρχει τεράστιο έλλειμμα στις τρέχουσες συναλλαγές και ζει πέρα από τις πραγματικές δυνατότητές της, αυτή είναι η πραγματική φτωχοποίησή της» εξηγεί.

Προτεινόμενα για εσάς