Μητσοτάκης στο CNBC: Η κυβέρνηση πήγε δύο χρόνια πίσω την οικονομία

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC, κατηγορώντας την ότι έχει πάει την ελληνική οικονομία δύο χρόνια πίσω και ζήτησε για ακόμη μια φορά την διενέργεια πρόωρων εκλογών.

«Είμαστε έτοιμοι να κερδίσουμε τις εκλογές και να κυβερνήσουμε», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, επισημαίνοντας ότι «η Ελλάδα το 2014 έβγαινε από την ύφεση». Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι «με την σημερινή κυβέρνηση η χώρα έχει χάσει δύο χρόνια. Είχαμε ύφεση το 2015 και το 2016 και ελπίζουμε σε μια ήπια ανάκαμψη το 2017».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας το πρόβλημα της σημερινής κυβέρνησης είναι ότι υλοποιεί λάθος πολιτικές και λάθος δημοσιονομικό μείγμα και πρόσθεσε ότι «υπερ-φορολογεί την παραγωγική οικονομία και δεν ασχολείται με τις ουσιαστικές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που θα μπορούσαν να προσελκύσουν ξένες επενδύσεις».

Επικαλούμενος τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι μπορεί να κερδίσει τον ΣΥΡΙΖΑ σε μια ενδεχόμενη εκλογική αναμέτρηση. «Η Ελλάδα τότε θα έχει μια κυβέρνηση ικανή, υπέρ των μεταρρυθμίσεων και θα είναι σε θέση να προσελκύσει ξένες επενδύσεις εφαρμόζοντας πολιτικές, ικανές να δώσουν μια πραγματική αναπτυξιακή δυναμική στην οικονομία» υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης και κατέληξε λέγοντας ότι «δεν μπορώ να αναγκάσω κανέναν να πάμε σε εκλογές, αλλά είμαι εξαιρετικά αισιόδοξος για τις προοπτικές αυτής της χώρας μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα».