Άγρια κόντρα Τσακαλώτου - Χατζηδάκη: Αν έχετε τα εντόσθια πείτε αν θα ιδιωτικοποιούσατε το νερό

Έντονος διάλογος σημειώθηκε ανάμεσα στον Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον Κωστή Χατζηδάκη, αμέσως πριν από την έναρξη της ψηφοφορίας του νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα.

Με αφορμή την ομιλία του κ. Χατζηδάκη για την ιδιωτικοποίηση του νερού και της ενέργειας, ο Υπουργός Οικονομικών προχώρησε στην αντεπίθεση και μάλιστα σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους.

«Κύριε Χατζηδάκη, από χθες σας λέω ότι πρόθεσή μας είναι όσο είμαστε κυβέρνηση να μην υπάρξει ιδιωτικοποίηση σε νερό και ρεύμα και εσείς επιμένετε στα δικά σας. Αν έχετε τα εντόσθια απαντήστε μας τώρα θα ιδιωτικοποιήσετε την ενέργεια και το νερό; Σας ρωτάω από χθες και απάντησή δεν παίρνω, πείτε μας ένα ναι ή ένα όχι τι θα κάνετε αν γίνετε κυβέρνηση; Θα ακολουθήσετε την δική μας πολιτική ή θα ιδιωτικοποιήσετε το νερό και το ρεύμα;», είπε χαρακτηριστικά ο Υπουργός.

Από την πλευρά του ο Κωστής Χατζηδάκης απάντησε: «Μας λέτε από χθες ότι όσο είστε Υπουργός δεν πρόκειται να ιδιωτικοποιηθεί το νερό και το ρεύμα καταρχάς δεν θα είστε για, πολύ καιρό Υπουργός εσείς και Πρωθυπουργός ο κύριος Τσίπρας αλλά τι νόημα έχει τόσο οι δική σας διαβεβαίωση όσο και του κύριου Τσίπρα αφού ότι λέτε συνήθως κάνετε το ακριβώς αντίθετο;»

Τέλος, ο κ.Τσακαλώτος έκλεισε τονίζοντας «Κύριε Χατζηδάκη σας ευχαριστώ πάρα πολύ αφού σήμερα αποκαλύψατε ότι δεν έχετε θέσεις ή δεν μπορείτε να πείτε τι πραγματικά θα κάνετε για τα δύο αυτά δημόσια αγαθά».