Βούτσης: Μεγάλη τομή η διαδικασία για τις τηλεοπτικές άδειες

Στο τέλος της διαδικασίας για τη χορήγηση τηλεοπτικών αδειών θα είναι κοινή η παραδοχή ότι υπήρξε μια μεγάλη τομή, είπε ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης σημειώνοντας πως δεν πρέπει να προκαλούνται περιττές πολιτικές εντάσεις για το θέμα, όταν όλα λειτουργούν στο πλαίσιο των νόμων του κράτους.Παράλληλα χαρακτήρισε «άσφαιρα πυρά» της Νέας Δημοκρατίας τα περί «απώλειας του ηθικού πλεονεκτήματος του ΣΥΡΙΖΑ» .

«Υπήρξε μια μεγάλη τομή στις εξελίξεις σε αυτό το κρίσιμο τοπίο, στο οποίο επί δεκαετίες υπήρξε μια αναρχία και σε ένα βαθμό μια ανομία» αναφέρει ο κ. Βούτσης και προσθέτει: «Από εκεί και πέρα οτιδήποτε υπάρχει ενδιάμεσα σε διαδικασίες -που ακριβώς επειδή αφορούν σε μεγάλα οικονομικά συμφέροντα δεν μπορεί παρά και να έχουν μεγάλες αντιπαλότητες-, οτιδήποτε είναι προβληματικό, επιλήψιμο ή αν υπάρξει οποιαδήποτε σκιά, υπάρχουν οι αρμόδιες αρχές, ζούμε σε ένα ευνομούμενο κράτος, υπάρχει το Συμβούλιο της Επικρατείας και από εκεί και πέρα όλες οι άλλες αρχές για να το εκκαθαρίσουν για να το διευκρινίσουν. Δεν πρέπει, λοιπόν, να μπαίνει το άλογο μπροστά από τον αναβάτη και το αντίστροφο θα έλεγα στην περίπτωση μας, δηλαδή να μεγεθύνουμε καταστάσεις, ούτε να προκαλούμε περιττές πολιτικές εντάσεις, όταν όλα λειτουργούν και πρέπει να λειτουργήσουν στη βάση των νόμων των ψηφισμένων από το κράτος».

Στη συνέντευξη που έδωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Βούτσης απαντά στον Πρόεδρο της Ν.Δ. που κατήγγειλε ότι η Βουλή «λειτουργεί στα όρια της συνταγματικότητας», δηλώνει πως κάνει ότι μπορεί για να υπάρξει μια άριστη συνεννόηση μεταξύ των κομμάτων και επισημαίνει ότι έχουν γίνει πολλά και σημαντικά βήματα για να είναι η Βουλή ανοιχτή στην κοινωνία, στα μεγάλα σύγχρονα προβλήματα και δίπλα στις ευπαθείς ομάδες, στη νεότητα και στα σχολειά.

Ο Πρόεδρος της Βουλής αποδοκιμάζει τη συμπεριφορά ορισμένων βουλευτών στη Βουλή, με την εξής παρατήρηση: «Είναι λάθος να αποδεχόμαστε την έκπτωση της πολιτικής, την υποταγή της, την υποτέλεια της, την υπαλληλία της -σε ένα βαθμό- στους νόμους της αγορά και στους νόμους των media. Η πολιτική έχει ακόμα την εξουσία και την ευθύνη των αποφάσεων».