Υπ. Περιβάλλοντος για Ελληνικό: Σώσαμε ό,τι μπορούσαμε να σώσουμε

Απάντηση στις αρνητικές κριτικές που δέχθηκε η Κυβέρνηση από την αντιπολίτευση για το θέμα του Ελληνικού έδωσε ο Υπουργός Περιβάλλοντος, ο οποίος τόνισε ότι «είμαστε περήφανοι που σώσαμε ό,τι μπορούσαμε να σώσουμε».

Όπως είπε ο Γιάννης Τσιρώνης, πρόκειται για μια σύμβαση «εξαιρετικά καλύτερη από εκείνη που παραδόθηκε» από την προηγούμενη κυβέρνηση. Σύμφωνα με τον υπουργό, το πρόβλημα δεν είναι «αν βελτιώσαμε την σύμβαση γιατί αυτό το παραδέχθηκαν όλοι». Το πρόβλημα είναι ότι «η σύμβαση που παραλάβαμε ήταν καταστρεπτική», προσθέτοντας πως πλέον έγινε γνωστό πως δεν υπήρχε καν «μάστερ πλαν». Προσέθεσε πως ουδεμία πρόβλεψη έγινε για το αν χωράνε 90.000 άνθρωποι στην περιοχή (αφού σύμφωνα με την ανάλυση τόσοι αντιστοιχούν σε κατοικίες 2,5 εκατ. τ.μ.) και αναρωτήθηκε πώς θα κυκλοφορούν, πού θα πηγαίνουν σχολείο και αν αντέχει το τραμ και το μετρό.

«Δεν έχουν δοθεί όλες οι απαντήσεις, είναι αλήθεια. Πραγματικά δεν σώθηκε η παρτίδα. Όμως αν δεν είχε αλλάξει η κυβέρνηση, θα είχε υπογραφεί αυτούσια η σύμβαση που είχε φέρει η ΝΔ. Το ότι είμαστε χρήσιμοι σε αυτό το πόστο αποδείχθηκε κι από και πέρα τα κινήματα ας κάνουν το καθήκον τους» υποστήριξε ο υπουργός Περιβάλλοντος.

Απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης περί της αριστερής ιδεοληψίας, εξαιτίας της οποίας εκδιώχθηκαν επενδυτές και καθυστέρησαν σοβαρά οι μεγάλες επενδύσεις, ο κ. Τσιρώνης επιχείρησε να επιστρέψει τα βέλη, θέτοντας το ερώτημα αν μετρήθηκαν με όρους καθαρής αγοράς οι θέσεις εργασίας που χάθηκαν λόγω της εγκατάστασης των Mall εντός του οικιστικού ιστού. «Κι όταν μιλάμε για την καχυποψία των επενδυτών, όσοι έριξαν το ΑΕΠ της χώρας 25% και έφευγαν οι επενδυτές τρέχοντας, δεν νομίζω ότι έφευγαν επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ. Η συντριπτική πλειονότητα των επιχειρήσεων έκλεισε επί των ημερών σας» συμπλήρωσε, απευθυνόμενος προς την πτέρυγα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Τσιρώνης μίλησε για «καταστροφή» αναφερόμενος στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, κατηγορώντας τις τότε κυβερνήσεις ότι κατασκεύασαν έργα, τα οποία σήμερα παραμένουν σε εγκατάλειψη, υπερκοστολογημένα και με διαδικασίες «fast track». «Ήταν η Ολυμπιάδα της διαπλοκής» είπε.