Ντ. Μπακογιάννη: Ο Τσίπρας ονομάζει «διαφάνεια» τη νέα διαπλοκή

Προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης χρέωσε στην κυβέρνηση η βουλευτής της Ν.Δ. Ντόρα Μπακογιάννη, εκτιμώντας ότι το θέμα των τηλεοπτικών αδειών θα της γυρίσει μπούμερανγκ.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha, η κ. Μπακογιάννη τόνισε ότι η κυβέρνηση «πανηγυρίζει σήμερα επειδή πήρε από τους πλούσιους 246 εκατ. και θα τα δώσει στους φτωχούς, αν μπορεί να τα δώσει, προσπαθώντας να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από τα κοψίματα των συντάξεων από τη φορολογική πολιτική, την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας».

Ακόμη διερωτήθηκε τι θα κάνει η κυβέρνηση αν ακυρωθεί η διαδικασία των τηλεοπτικών αδειών από το Συμβούλιο της Επικρατείας ή τα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια. Η κ. Μπακογιάννη τόνισε ότι «το άρθρο του Συντάγματος έχει ευθέως παραβιαστεί» και πρόσθεσε ότι «όταν ρητά λέει ότι οι άδειες δίδονται από το ΕΣΡ και οι άδειες δίνονται από τον Παππά, είναι ευθεία παραβίαση του Συντάγματος».

«Οι άνεργοι θα είναι οι ευτυχείς άνεργοι της Αριστεράς; Κυβέρνηση να κλείνει εν ενεργεία σταθμούς δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο, μόνο σε κατ’ όνομα Δημοκρατίες», σημείωσε η κ. Μπακογιάννη.

Κατά τη βουλευτή της Ν.Δ., «ο κ. Τσίπρας ονομάζει “διαφάνεια” τη νέα διαπλοκή» και παρατήρησε ότι «έχουμε μία περίοδο κουμπάρων και κατασκευαστών Δημοσίων Έργων. Ο κ. Καλογρίτσας είναι Αριστερός, τον ξέρω πολλά χρόνια, που έχει μία δουλειά: κατασκευάζει δημόσια έργα. Αυτό ονομάζεται “διαπλοκή”. Διαπλοκή δεν είναι ότι βγαίνει κάποιος και με βρίζει. Κάποιος στη δημοκρατία μπορεί να έχει την δική του άποψη».

Καταλήγοντας η κ. Μπακογιάννη ανέφερε ότι την ενόχλησε «το ύφος ανθρώπων που με τέτοια άνεση, σε μία χώρα όπου 1,5 εκατ. είναι άνεργοι, με την δική της δράση, κλείνει πρόσθετες επιχειρήσεις με το ύφος “ναι, είναι η δικαίωση της Αριστεράς”».