Κ. Καραγκούνης: Αντισυνταγματική η διαδικασία για τις τηλεοπτικές άδειες

«Αντισυνταγματική και άκυρη» χαρακτήρισε τη διαδικασία αδειοδότησης των τηλεοπτικών καναλιών ο βουλευτής της Ν.Δ., Κώστας Καραγκούνης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 FM». Ο κ. Καραγκούνης παραδέχθηκε πως χρειάζονταν βελτιώσεις, αλλά, όπως είπε, θα έπρεπε «να συμφωνήσουμε όλα τα κόμματα και να αναλάβει τον διαγωνισμό το ΕΣΡ» και υποστήριξε ότι «η κυβέρνηση είχε άλλους σκοπούς. Ήθελε να φέρει τη δική της διαπλοκή, ήθελε να ευνοήσει τους δικούς της ανθρώπους ή τέλος πάντων να προσπαθήσει να ελέγξει το τηλεοπτικό τοπίο».

Ο Βουλευτής της ΝΔ διερωτήθηκε ακόμη γιατί δεν περιμένει η κυβέρνηση να έχει μια τελική κρίση του ΣτΕ επί της συνταγματικότητας, αλλά και ποιος «θα πληρώσει το μάρμαρο» αν ακυρωθεί αυτή η διαδικασία. «Γιατί δεν περιμένει η κυβέρνηση να υπάρχει απόφαση από το ΣτΕ και να προχωρήσει στον διαγωνισμό; Γιατί μετά (ενν. σε περίπτωση ακύρωσης) θα υπάρχουν αγώγιμες αξιώσεις και σωστώς απ’ αυτούς που θα πάρουν τώρα τις άδειες και αυτούς που θα αποκλειστούν ή συμμετείχαν. Σε αυτή την περίπτωση το μάρμαρο θα το πληρώσει ο Έλληνας φορολογούμενος. Θα τιναχθεί όλη η διαδικασία στον αέρα και θα ξανακάνουμε πάλι διαγωνισμούς» υπογράμμισε με νόημα ο κ. Καραγκούνης.

Αναφερόμενος στο θέμα των εκλογών σημείωσε πως «οι εκλογές πρέπει να γίνουν χθες, όχι σήμερα, ούτε αύριο» και πρόσθεσε πως «όσο παραμένει αυτή η κυβέρνηση, δημιουργείται ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα». Σε ό,τι αφορά την παρουσία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, τόνισε πως θα βάλει προγραμματικούς στόχους και εξήγησε πως βασική προμετωπίδα είναι, εν γένει, η μείωση της φορολογίας και των εισφορών.