Οριστικοποιήθηκε η συνεργασία του Στ. Θεοδωράκη με τον Σπ. Λυκούδη

“Να τα αλλάξουμε όλα χωρίς να γκρεμίσουμε τη χώρα”. Με αυτό το σύνθημα ανακοινώθηκε η ένταξη των Μεταρρυθμιστών στο Ποτάμι σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν σήμερα το μεσημέρι στα σκαλιά της Παλιάς Βουλής, ο Σταύρος Θεοδωράκης και ο Σπύρος Λυκούδης. Οι επαφές των δύο πλευρών είχαν ξεκινήσει εδώ και πολύ καιρό, ενώ ο κ. Λυκούδης επί μήνες αποτελούσε το μήλο της έριδος μεταξύ του Ποταμιού και ΠΑΣΟΚ.
Μετά από πολλές συναντήσεις οι δύο πλευρές ανακοίνωσαν τελικά την εκλογική σύμπλευσή τους και την ένταξη του κ. Λυκούδη και της ομάδας του, στο Ποτάμι.

Κατά τη συνέντευξη ο Σταύρος Θεοδωράκης εξέφρασε τη άποψη ότι η χώρα δεν χρειαζόταν τώρα εκλογές και σημείωσε ότι πρέπει να εκλεγεί Πρόεδρος από την παρούσα Βουλή. “Η χώρα δεν μπορεί να είναι σε ακυβερνησία”, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τα ψηφοδέλτια του Ποταμιού είπε ότι γίνεται ένας διαρκής διάλογος, δεν υπάρχουν αποκλεισμοί και δογματισμοί και προσδιόρισε τον στόχο ο οποίος είναι : “να κάνουμε μια συνομωσία του καλού για να σώσει τη χώρα”. Επίσης πρόσθεσε ότι θα πρέπει να δημιουργηθεί  μια εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης, ενώ σχετικά με την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και στα σενάρια που ακούγονται περί θετικής ψήφου στην τρίτη ψηφοφορία από τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής ανέφερε χαρακτηριστικά ότι “δεν μπορεί να στηρίζεται σε ναζιστές ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας”.

Από την πλευρά του ο κ. Λυκούδης ανέφερε ότι είναι αντίθετος προς τις αδιέξοδες κυβερνητικές πολιτικές ενώ στα σενάρια που είχαν ακουστεί στο παρελθόν για πιθανή συνεργασία του με το ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι δεν είχε κάνει καμιά συζήτηση με το ΠΑΣΟΚ. Επιπλέον ο επικεφαλής των Μεταρρυθμιστών ανέφερε ότι “στόχος είναι το Ποτάμι να γίνει τρίτος πόλος”, ενώ ο κ. Θεοδωράκης διορθώνοντας τον κ. Λυκούδη σημείωσε με νόημα πως το Ποτάμι είναι ήδη τρίτη δύναμη.

Τέλος, ο κ. Θεοδωράκης μιλώντας για τον κ. Λυκούδη είπε ότι εκπροσωπεί την Αριστερά που θα θέλαμε, την Αριστερά που επαναστατεί με λόγο, που πατάει στα πόδια της.