Θεοδωράκης για μεταναστευτικό: Ελλάδα & Ευρώπη να στείλουν αυστηρό μήνυμα στον Ερντογάν

Για τη στάση της Τουρκίας απέναντι στη συμφωνία που έχει συνάψει με την Ευρωπαϊκή Ένωση για το Μεταναστευτικό αναφέρθηκε ο Σταύρος Θεοδωράκης, με ανάρτηση που έκανε στο Facebook.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού ζήτησε από την Κυβέρνηση να δράσει άμεσα με ενέργειες για την προσφυγική κρίση που μαστίζει τη χώρα μας.

«Λέσβος, Χίος, Σάμος, Λέρος, Κάλυμνος, Κως εκπέμπουν ξανά S.O.S. Κάθε μέρα νέοι πρόσφυγες και νέοι μετανάστες ”σπρώχνονται” από την Τουρκία προς τα νησιά μας.

 Η κυβέρνηση πρέπει να δράσει άμεσα. Να συνεννοηθεί ΤΩΡΑ με τους Ευρωπαίους συμμάχους και κυρίως με τον Γιουνκέρ, που ήδη έχει δείξει ενδιαφέρον και να σταλεί ένα αυστηρό ευρωπαϊκό μήνυμα προς τον Ερντογάν: να τηρήσει την συμφωνία! Ειδάλλως οι γείτονες θα πληρώσουν βαρύ ”τίμημα” -ένα ”τίμημα” όμως τόσο μεγάλο, που θα τους κόψει την όρεξη για παιγνίδια με τις μεταναστευτικές ροές», έγραψε ο κ. Θεοδωράκης.

Στην ανάρτησή του ακόμη κάλεσε την κυβέρνηση να αποφασίσει άμεσα τη μετακίνηση των προσφύγων από τα hotspots των νησιών, προς την ηπειρωτική Ελλάδα.

«Παράλληλα η κυβέρνηση πρέπει να αποφασίσει ΤΩΡΑ την μετακίνηση προσφύγων και μεταναστών από τα hot spots των νησιών στην ηπειρωτική χώρα. Είτε σε προαναχωρησιακά κέντρα, είτε σε δομές φιλοξενίας. Η κυβερνητική απραξία του ‘15 τραυμάτισε βαριά τα νησιά των συνόρων. Είδαν και έπαθαν οι τοπικές αρχές και οι κάτοικοι να «συμμαζέψουν» τα νησιά τους και να υποδεχθούν τους τουρίστες. Τους πραγματικούς ”επενδυτές” τους. Την μοναδική – στις περισσότερες περιπτώσεις – πηγή εισοδήματός τους. Η κυβερνητική ολιγωρία και αυτόν τον Αύγουστο θα δώσει στα νησιά το τελειωτικό χτύπημα. Ας κινηθούν λοιπόν, ΤΩΡΑ».

Δείτε την ανάρτηση στο Facebook: