Τα παραλειπόμενα του Προεδρικού Μεγάρου: Τα πηγαδάκια, οι αγκαλιές και τα βλέμματα που δε συναντήθηκαν

Στη δεξίωση που πραγματοποιήθηκε στους κήπους του Προεδρικού Μεγάρου το απόγευμα της Κυριακής, οι πολιτικοί αρχηγοί συνομίλησαν στο περιθώριο της εκδήλωσης για την επέτειο της αποκατάστασης της Δημοκρατίας.

Το χτεσινό γεγονός, στάθηκε αφορμή ώστε να βρεθούν μαζί οι πολιτικοί της χώρας μας, δημοσιογράφοι αλλά και παράγοντες της οικονομική και κοινωνικής ζωής.

Τα θέματα συζήτησης ήταν πολλά κι ακόμη περισσότερα τα παραλειπόμενα.

Παρά τις δύσκολες στιγμές για τη χώρα, οι πολιτικοί αρχηγοί αναλώθηκαν σε θέματα όπως οι… γραβάτες, το εξοχικό που νοίκιασε ο Αλέξης Τσίπρας στο Σούνιο, το αν θα πάνε ή όχι διακοπές, αλλά και οι αναμνήσεις του Προκόπη Παυλόπουλου για τον εορτασμό της Ημέρας της Αποκατάστασης της Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο, σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Βήματος».

«Ο πρωθυπουργός είναι ο τελευταίος των μοϊκανών χωρίς γραβάτα, αλλά πού θα πάει, θα τη φορέσει», είπε αστειευόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μην αφήνει την ευκαιρία να περάσει ανεκμετάλλευτη και να ρωτά ευθέως τον πρωθυπουργό:

slide_497530_6906998_free

Μητσοτάκης – “Αλήθεια, πόσες γραβάτες έχεις”;
Τσίπρας– “Έχω πολλές, αλλά δεν τις βάζω”
Μητσοτάκης– “Τουλάχιστον ξέρεις να τις δένεις”;
Τσίπρας – “Ναι, έμαθα στη διάρκεια της θητείας μου στο Πολεμικό Ναυτικό”
Μητσοτάκης – “Μα, φορούν οι ναύτες γραβάτες”;

Και ο διάλογος τελείωσε κάπου εκεί…

Η συζήτηση συνεχίστηκε… με θέμα τις διακοπές.

Ο κ. Τσίπρας αποκάλυψε στον Σταύρο Θεοδωράκη ότι προσπαθεί να φύγει για λίγες ημέρες, γύρω στον Δεκαπενταύγουστο και του είπε ότι έχει ενοικιάσει ένα εξοχικό στο Σούνιο:

«Για τη γυναίκα μου και για τα παιδιά μου το έκανα. Μη νομίσεις ότι πρόκειται για καμιά βίλα. Ένα σπίτι είναι χτισμένο το 1960, αλλά με άμεση πρόσβαση στη θάλασσα. Βγαίνεις έξω και μπλουμ στη θάλασσα. Όχι βίλα ή μεζονέτα όπως γράφτηκε, αλλά ένα σπίτι του ’60. Βέβαια πηγαινοέρχομαι, αυτό είναι κουραστικό, αλλά είναι το πιο κοντινό».

Οι πολιτικοί αρχηγοί συζήτησαν, ακόμη, για τις δεξιώσεις του παρελθόντος.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος είπε πως η καλύτερη δεξίωση για εκείνον ήταν το 2004, την χρονιά των Ολυμπιακών Αγώνων και έπειτα άρχισε να εξηγεί την ιστορία των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της Δημοκρατίας.

παυλ

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στο 2008, τότε που είχε έρθει επί προεδρίας Παπούλια με την Καντίτσα Σάνκο, μια νεαρή κοπέλα δεύτερης γενιάς μετανάστρια. Μάλιστα, όπως είπε ο κ. Τσίπρας τότε ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος είχε μπερδευτεί και νόμιζε πως ήταν η γυναίκα του και τον ρωτούσε «πως τα περνάτε στο σπίτι με τα πεθερικά;» Όπως σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας η κοπέλα είναι παντρεμένη και ζει πλέον στο Λονδίνο με τον σύζυγό της και τα παιδιά της.

2
Στο παρελθόν αναφέρθηκε και η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, η οποία είπε πως είχε παρευρεθεί για πρώτη φορά σε δεξίωση, για τη γιορτή της Δημοκρατίας, σε ηλικία 17 ετών, συνοδεύοντας τον πατέρα της Γιώργο Γεννηματά.

Αξίζει να σημειωθεί πως μετά το tweet του Πάνου Καμμένου για τη Φώφη Γεννηματά που προκάλεσε και σάλο αντιδράσεων, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ όχι μόνο δεν αντάλλαξε χειραψία με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, αλλά ούτε βλέμμα.

Συζήτηση έγινε και για τις σημερινές ανακοινώσεις του πρωθυπουργού σχετικά με τις αλλαγές στο Σύνταγμα, με τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη να αναφέρει αστειευόμενος στον κ. Αλέξη Τσίπρα «εγώ δεν πήρα πρόσκληση». Άμεση η απάντηση από τον πρόεδρο του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη, οποίος με καυστικό χιούμορ του είπε: «Δεν πήρες εσύ πρόσκληση, πέφτει ο Τσίπρας».

παυλ 1

Εκτός όμως από αστεϊσμούς ο κ.Λεβέντης γκρίνιαξε μόλις είδε τον Θανάση  Θεοχαρόπουλο. Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων έθεσε θέμα για την παρουσία του προέδρου της ΔΗΜΑΡ στο κιόσκι «Γιατί είναι αυτός εδώ;».

Ο πρόεδρος του Ποταμιού κ. Σταύρος Θεοδωράκης έβαλε το θέμα των εξετάσεων για την ιθαγένεια των αλλοδαπών, τονίζοντας το παράλογο  βαθμό δυσκολίας. Έφερε ως παράδειγμα ένα ζευγάρι που ζει σε ενα νησάκι του Αιγαίου. Το ζευγάρι  πήγε στη Ρόδο να δώσει εξετάσεις και τους ρώτησαν το όνομα κάποιου  αναπληρωτή υπουργού.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος  Μητσοτάκης είπε οτι είναι απαράδεκτο, στο οποίο συμφώνησαν όλοι. Υπογράμμισαν πως  μπορούν να αλλάξουν το νόμο για τις εξετάσεις, με σκοπό να επικεντρώνονται οι ερωτήσεις στα βασικά

παυλ 7

Επίσης, ένα ενδιαφέρον στιγμιότυπο σημειώθηκε μεταξύ Καμμένου και Μουζάλα. Ο Πάνος Καμμένος  πήρε αγκαλιά τον κ. Μουζάλα, λέγοντας στους φωτογράφους: «Βγάλε μας μια φωτογραφία να σκάσουν όλοι».

Παρών στη δεξίωση ήταν και ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος πέρασε πλάτη πλάτη με τον Μεϊμαράκη για να μην τον χαιρετίσει σε «πηγαδάκι», ενώ ο Μεϊμαράκης εκδήλωσε δυσαρέσκεια για το γεγονός ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης είναι αντιπρόεδρος.

Σημειώνεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας παρευρέθηκε σε πολλά «πηγαδάκια».

3

Σε ένα εξ αυτών, συνομίλησε με τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και την εισαγγελέα του Αρείου Πάγο Ξένη Δημητρίου. Ο κ. Τσίπρας σχολιάζοντας, είπε με χιούμορ:  «Να φύγουμε, δεν παρεμβαίνουμε στην δικαιοσύνη». Και προσθέτει  ο κ. Παπαγγελόπουλος  “και να θέλαμε αυτές είναι αδέκαστες..“. Να σημειώσουμε πως ήταν ιδιαίτερα θερμός ο κ, Τσιπρας με την κ. Θάνου την οποία όχι μόνο χαιρέτισε, αλλά και ασπάστηκε.

παυλ 5

Ο κ. Τσίπρας είδε επίσης και τον Γιώργο Βαρεμένο σε «πηγαδάκι» με βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του έκανε πλάκα πως “πρέπει να φύγει για να μην τον πάρουν μαζί τους”.

παυλ 3

«Καλά που φόρεσες γραβάτα, στον Αγιο Δημήτριο για να ξεχωρίζεις ότι είσαι δεξιός», αναφερόμενος στην παρουσία του αντιπροέδρου της ΝΔ σε ομιλία του Αλέξη Τσίπρα το βράδυ της Παρασκευής.

geo

Στους κήπους ένα μεγάλο πηγαδάκι από γαλάζιους βουλευτές στήθηκε γύρω από τον Αντώνη Σαμαρά. Όλοι είχαν κάτι να του πουν και τον ρωτούσαν αν βλέπει εκλογές.

nd1

Άλλο ένα πηγαδάκι στήθηκε ανάμεσα στον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα και την πρόεδρο της Εθνικής Τραπέζης Λούκα Κατσέλη. Η τελευταία επιχειρούσε να διαψεύσει πληροφορίες που την ήθελαν να αναλαμβάνει τη διοίκηση του νέου ταμείου αποκρατικοποιήσεων. «Εγώ δεν κάνω για να πουλάω οικόπεδα και ακίνητα» έλεγε με νόημα.

nd2

Και ο λόγος, στις γυναίκες.

Την παράσταση για ακόμη μια φορά έκλεψε η βουλευτής της ΝΔ Όλγα Κεφαλογιάννη η οποία ήταν ιδιαίτερα κομψή αλλά και η Κατερίνα Μάρκου από το Ποτάμι η οποία επέλεξε να φορέσει μια κίτρινη τουαλέτα.

g2

g1

g3