Διαμαντοπούλου: «Πρέπει να υπάρξει ένας νέος χώρος, μια συμπαράταξη δυνάμεων»

Συνέντευξη στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ FM 99,5 έδωσε την Τρίτη η Αννα Διαμαντοπούλου η οποία  υπογράμμισε την ανάγκη «να εκφραστεί ο χώρος ενός κέντρου με μεταρρυθμιστικό περιεχόμενο».

Αρχικά η πρώην υπουργός σχολίασε την πρόσφατη δημόσια παρέμβαση που έκανε από κοινού με τον Γιώργο Φλωρίδη: «Υπάρχει μια κοινωνική ανάγκη να εκφραστεί ο χώρος ενός κέντρου με μεταρρυθμιστικό περιεχόμενο που δεν υπάρχει σήμερα και δεν εκφράζεται σήμερα με τον τρόπο που θα ήθελε ο κόσμος και αυτή η έκφραση απαιτεί αυτόν τον νέο πόλο, που δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ» σημείωσε η Αννα Διαμαντοπούλου.

Στην ερώτηση αν σκοπεύει να κάνει κόμμα ήταν απόλυτη:

«Οχι. Αυτό που λέω είναι ότι υπάρχουν διάσπαρτες δυνάμεις στο κομματικό σύστημα και εκτός πολιτικού συστήματος. Πρέπει να υπάρξει ένας νέος χώρος, μια συμπαράταξη δυνάμεων. Αυτή τη στιγμή είμαστε μπροστά σε μια προεδρική εκλογή, η οποία κατά πάσα πιθανότητα και δυστυχώς θα οδηγήσει σε εκλογές. Σε αυτές τις εκλογές, το αποτέλεσμα θα οδηγήσει και σε χρηματοπιστωτική γραμμή και σε νέο μνημόνιο» τόνισε και προσέθεσε:

«Κατά την άποψη μου το σημαντικό και το εθνικά σωστό θα είναι η προσπάθεια αυτή να αποδώσει όσο γίνεται πιο γρήγορα, ακόμη και σε αυτές τις εκλογές.Πρέπει να υπάρξει σύμπραξη δυνάμεων. Η ιστορία δείχνει ότι μπορεί να γίνει, μπορεί και να μην γίνει»

Η ίδια εμφανίστηκε ανοιχτή στο ενδεχόμενο σύμπραξής της με άλλα κόμματα.

«Βεβαίως. Γι’ αυτό και είπα πως υπάρχουν διάσπαρτες δυνάμεις και στο κομματικό σύστημα και πολιτικά. Θεωρώ πως αυτή τη στιγμή υπάρχουν δυνάμεις, οι οποίες και συζητούν και δουλεύουν πάνω σε αυτή την προσπάθεια. Αυτή η προσπάθεια θα ήταν καλό να ευοδωθεί σε αυτές τις εκλογές», είπε.

 

Πηγή: http://www.tanea.gr/