Μητσοτάκης: Θέλουν ακυβερνησία γιατί ξέρουν ότι θα ηττηθούν στις επόμενες εκλογές

Κατηγορίες σε βάρος της Κυβέρνησης εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης, λέγοντας ότι υπάρχει σχέδιο ακυβερνησίας.

Κατά την ομιλία του για τον εκλογικό νόμο ,ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Οδεύετε σε μια βαριά ήττα στις επόμενες εκλογές και γι΄ αυτό προσπαθείτε να στερήσετε την εξουσία από τη ΝΔ. Θέλουνε ακυβερνησία και παίζουν παιχνίδια με τους θεσμούς επειδή ξέρουν ότι όποτε κι αν γίνουν εκλογές θα ηττηθούν κατά κράτος, και προσπαθούν να διατηρήσουν την πρόσβαση στην εξουσία ακόμη και από θέση μειοψηφίας».

Ο εκλογικός νόμος δεν θα ισχύσει, γιατί θα βρει απέναντι μία συμμαχία πολιτικών δυνάμεων που θα ακυρώσουν στο σχέδιο για ακυβερνησία στην επόμενη Βουλή, είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Συνεχίζοντας, κατηγόρησε την Κυβέρνηση ότι έψαξε ψήφους από τη Χρυσή Αυγή για να περάσει με 200 ψήφους και να ισχύσει από τις επόμενες εκλογές.

Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ανέφερε «τρεις αλήθειες» για το θέμα του μπόνους: όπως υποστήριξε, η κατανομή των εδρών δεν είναι σχεδόν ποτέ 50 σε αριθμό αλλά λιγότερες, όσες φορές εφαρμόσθηκε στην Ελλάδα (όπως στην εποχή του Μεσοπολέμου) έδωσε ακυβερνησία στην χώρα και ότι με το υφιστάμενο πολιτικό σύστημα ο σχηματισμός Κυβέρνησης θα ήταν αδύνατος, δίνοντας ως παράδειγμα τις εκλογές του περασμένου Σεπτεμβρίου, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η μονή λύση διακυβέρνησης θα ήταν ο συνασπισμός ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ «με αξιωματική αντιπολίτευση τη Χρύση Αυγή».

«Χρειαζόμαστε αλήθεια και εμπιστοσύνη, ηγεσία, σχέδιο και όραμα, για να αφήσουμε πίσω την κρίση και το μνημόνιο, πρέπει να αφήσουμε πίσω τις παθογένειες και να δώσουμε ελπίδα και προοπτική, η εξουσία δεν είναι αυτοσκοπός, είναι μέσο για να πετύχουμε τους στόχους», πρόσθεσε.

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «απλή αναλογική σημαίνει ακυβερνησία, η ΝΔ ήταν υπέρ της ενισχυμένης αναλογικής, θέλουμε ένα σύστημα που να εξασφαλίζει και την κυβερνησιμότητα. Ποτέ η ΝΔ δεν άλλαξε τον εκλογικό νόμο για να ικανοποιήσουν κομματικά οφέλη» σημείωσε.