Η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ "ξεσηκώθηκε" κατά του Μουζάλα

Τις έντονες αντιδράσεις της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε η κίνηση του Γιάννη Μουζάλα να ζητήσει συγγνώμη από τον Νίκο Δένδια.

Ο αναπληρωτής Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής απολογήθηκε για την εποχή που διαδήλωνε εναντίον του κ. Δένδια για τις συνθήκες κράτησης των μεταναστών, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ακόμη στην αντιπολίτευση.

Σε ανακοίνωση με τίτλο «Συγγνώμη σε ποιον;», η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ στρέφεται εναντίον του Γιάννη Μουζάλα:

«Ο Νίκος Δένδιας έχει συνυφανθεί με μία από τις μελανότερες πτυχές της τριετούς διακυβέρνησης Σαμαρά: με το όργιο καταστολής και αυταρχισμού. Η υπουργεία του είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τον «Ξένιο Δία», τις επιχειρήσεις «σκούπα» μεταναστών και προσφύγων από το κέντρο της Αθήνας μέχρι τον Έβρο, με τους βασανισμούς των 15 αντιφασιστών συλληφθέντων στη ΓΑΔΑ (η καταγγελία των οποίων είχε λάβει διεθνή χαρακτηριστικά), με τις απάνθρωπες συνθήκες κράτησης της Αμυγδαλέζας και άλλων κέντρων κράτησης, με το δόγμα της «μηδενικής ανοχής» απέναντι σε όποιον – φοιτητή ή εργαζόμενο, άνεργο ή μετανάστη – τολμούσε να διεκδικήσει, να αντισταθεί, να σηκώσει κεφάλι». Για να καταλήξει: «Ως νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, μας είναι εξαιρετικά δύσκολο να βρούμε οποιονδήποτε λόγο για να ζητήσουμε συγγνώμη από τον προαναφερθέντα».

Προτεινόμενα για εσάς