Ασημακοπούλου: Η απλή αναλογική θα οδηγήσει σε απόλυτη ακυβερνησία

«Η απλή αναλογική αν εφαρμοστεί, θα οδηγήσει σε απόλυτη ακυβερνησία στη χειρότερη στιγμή της μεταπολίτευσης της χώρας μας, από πλευράς επιπέδου ζωής και οικονομίας» δήλωσε στο «Πρακτορείο FM» η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.

Συγκεκριμένα, η βουλευτής της ΝΔ τόνισε: «Βρισκόμαστε σε μία συγκεκριμένη συγκυρία και αν δεν υπάρχει ισχυρή κυβέρνηση και μπούμε σε έναν κύκλο αλλεπάλληλων εκλογών, αυτό είναι πέρα από καταστροφικό».

Προσέθεσε ακόμη πως δεν ψηφίζει τον εκλογικό νόμο «που τον κάνει (ο κ. Τσίπρας) για να επιβιώσει πολιτικά» επισημαίνοντας πως η ίδια θα έκανε μία κουβέντα για το ποια είναι η προσέγγιση στην επίτευξη του αναλογικότερου στον εκλογικό νόμο, αλλά όχι με τον κ. Τσίπρα διότι, όπως είπε, δεν του έχει καμία εμπιστοσύνη, αλλά και διότι είναι σίγουρη πως αυτό που κάνει τώρα είναι ένα παιχνίδι.

Εκτίμησε πως η όλη υπόθεση θα γυρίσει «μπούμερανγκ» στον κ. Τσίπρα και εξέφρασε την πεποίθηση ότι σε περίπτωση απλής αναλογικής, ο κόσμος θα ενισχύσει από την πρώτη Κυριακή τη Νέα Δημοκρατία γιατί «ξέρει με τι εκλογικό σύστημα ψηφίζει και ξέρει τι θέλει την επόμενη μέρα».

Η κ. Ασημακοπούλου επεσήμανε πως η Νέα Δημοκρατία έκανε την υπέρβαση και στήριξε πέρυσι το καλοκαίρι την κυβέρνηση να πάει να διαπραγματευτεί στην Ευρώπη «για να μην καταλήξει η χώρα στον γκρεμό», αλλά το αποτέλεσμα, όπως υπογράμμισε, «ήταν, ο κ. Τσίπρας, αντί να κοιτάξει το καλό της χώρας πήγε σε εκλογές γιατί κοίταξε το δικό του καλό, από πλευράς συγκυρίας εκλογικού ποσοστού».

Κατέληξε λέγοντας πως «αυτή τη στιγμή βλέπει ο κ. Τσίπρας ότι χάνει τη στήριξη του κόσμου, βλέπει ότι καταποντίζεται στις δημοσκοπήσεις, βλέπει ότι αυτή η πορεία θα συνεχιστεί προς τα κάτω γι αυτόν και γι αυτό φέρνει έναν εκλογικό νόμο, διότι πιστεύει πως είτε θα καταφέρει να επιβιώσει λίγο καλύτερα την επόμενη ημέρα ή φεύγοντας θα τα πάρει όλα μαζί του και θα καταστρέψει τη χώρα».

Προτεινόμενα για εσάς