Για αδιαφορία στο θέμα της επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα κατηγορεί η Γεννηματά την Κυβέρνηση

Επίθεση κατά της Κυβέρνησης εξαπέλυσε η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, κατηγορώντας την για αδιαφορία στο ζήτημα της επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα.

Με αφορμή την κίνηση βρετανών βουλευτών που ζητούν την επιστροφή των γλυπτών, η κ. Γεννηματά επεσήμανε ότι η Κυβέρνηση δεν έχει καμία στρατηγική, καλώντας την παράλληλα να αναλάβει πρωτοβουλία και να αξιοποιήσει την κίνηση των Βρετανών βουλευτών.

Αναλυτικά η δήλωση

Βρετανοί βουλευτές ζητούν την επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα στην Ελλάδα και η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει καμία στρατηγική για την προώθηση της επιστροφής των Παρθενωνείων Γλυπτών στην Ελλάδα, Βρετανοί βουλευτές κατέθεσαν για πρώτη φορά σχέδιο νόμου , με το οποίο ζητούν την εκπλήρωση του δίκαιου ελληνικού αιτήματος.

Η σημαντική αυτή πρωτοβουλία δίνει νέα ώθηση και δυναμική στην υπόθεση της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα, στο μεγάλο όραμα της Μελίνας Μερκούρη, η οποία το υποστήριζε με κάθε τρόπο, από τότε που έθεσε το θέμα στο Συμβούλιο Υπουργών της UNESCO στο Μεξικό, μέχρι τον θάνατό της.

Ας σπάσει επιτέλους, η σιωπή και η απραξία, και ας αναλάβει και η Ελλάδα πρωτοβουλίες, αξιοποιώντας την κίνηση των Βρετανών βουλευτών, πριν το όνειρο βουλιάξει κι άλλο στους βάλτους της κυβερνητικής αδιαφορίας.