Ν. Νικολόπουλος: Εισηγήθηκα στον Πρωθυπουργό την κατάργηση του πλαφόν 3%

Σε μία πολύ σοβαρή καταγγελία προέβη ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις υποστηρίζοντας πως ο Γιάννης Αλαφούζος έχει 1,5 χρόνο να πληρώσει τα δάνεια του, ωστόσο, του δώσανε χαρτί ενημερότητας για να καταθέσει υποψηφιότητα για τηλεοπτική άδεια.

«Ήρθε στην Εξεταστική της Βουλής ένας Φραγκιαδάκης από τη διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας και μας έλεγε πως ο Αλαφούζος πληρώνει. Είπα χθες στον πρωθυπουργό “μα τον διόρισες αυτόν; Αυτός έλεγε άλλα τ’ άλλων στην Εξεταστική, δεν νογάει, ή δεν καταλαβαίνει ή δεν ξέρει”», επισήμανε ο κ. Νικολόπουλος μιλώντας στα «Παραπολιτικά 90,1» και συνέχισε λέγοντας πως «στο ΣΚΑΙ υπάρχει μέτοχος που δεν κυκλοφορεί».

Ταυτόχρονα, ο κ. Νικολόπουλος κατήγγειλε πως ο εκδότης Σταύρος Ψυχάρης είχε πάρει δάνειο για να χτίσει στο Πόρτο Χέλι αλλά δεν προέβη ποτέ σε αυτή την ενέργεια και τόνισε ότι για τις καταγγελίες του έχει ενημερώσει τον εισαγγελέα και έχει κάνει κοινοβουλευτική παρέμβαση.

Σε ό,τι αφορά τη συνάντηση που είχε με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ανέφερε ότι είπε στον Πρωθυπουργό να καταργήσει το πλαφόν του 3% για την είσοδο ενός κόμματος στη Βουλή και να προσθέσει διάταξη ότι ένα κόμμα για να μπει στη Βουλή θα πρέπει να πάρει 1% σε περισσότερες από 7 διοικητικές περιφέρειες, ενώ κατέστησε σαφές ότι θα ψηφίσει τον εκλογικό νόμο.