Κατρούγκαλος: Το ΔΝΤ θέλει νέο αίμα το φθινόπωρο - Η συνταγή του είναι η πλήρης φτωχοποίηση της Ελλάδας

Η συνταγή του ΔΝΤ είναι “η πλήρης φτωχοποίηση της κατάστασης στην Ελλάδα» δηλώνει μεταξύ άλλων ο Υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, αναφέροντας μάλιστα ότι «το ΔΝΤ θέλει αίμα το φθινόπωρο», ωστόσο «εμείς αίμα στα εργασιακά δεν πρόκειται να δώσουμε».

“Δεν μας ενδιαφέρει να κάνουμε οποιαδήποτε παραχώρηση στο ΔΝΤ, αν αυτό συνεπάγεται υποχώρηση σε αυτές τις βασικές θεμελιακές μας αποφάσεις και δεσμεύσεις να προστατέψουμε το εισόδημα των εργαζομένων”ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον «Real Fm 97.8».

Ωστόσο, για τον κατώτατο μισθό, ο Υπουργός Εργασίας παραδέχτηκε ότι θα μπει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων γιατί η κυβέρνηση θέλει «να είναι αντικείμενο της συλλογικής διαπραγμάτευσης» και πρόσθεσε ότι «η συνταγή του ΔΝΤ είναι η πλήρης φτωχοποίηση της κατάστασης στην Ελλάδα».

Σχετικά με το ΕΚΑΣ του Ιουνίου, επανέλαβε ότι όσοι συνταξιούχοι δεν το δικαιούνται θα πρέπει να το επιστρέψουν, ενώ υπογράμμισε ότι δεν πρόκειται να μειωθεί καμία κύρια σύνταξη.

Τέλος, σχετικά με την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, ο κ. Κατρούγκαλος δήλωσε ότι «αν αποφασιστεί να έχει περισσότερες αρμοδιότητες από όσες έχει σήμερα, τότε θα πρέπει να εκλέγεται από το λαό και θα πρέπει να υπάρχει και η δυνατότητα ανάκλησης του».