Μπορούμε να ακούσουμε τον κ. Τσίπρα, αλλά όχι να συνεργαστούμε

«Μπορούμε να φτάσουμε τόσο κοντά όσο να ακούσουμε τις προτάσεις του αλλά όχι τόσο κοντά όσο να συνεργαστούμε με μια τόσο κακή κυβέρνηση. Δεν γοητευόμαστε από τον Πρωθυπουργό απλά και μόνο επειδή θα συζητήσουμε για τον εκλογικό νόμο» δήλωσε σήμερα το πρωί στον ΣΚΑΙ, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, ερωτηθείς για το ενδεχόμενο η συζήτηση για τον εκλογικό νόμο να αποτελεί επικοινωνιακό τρικ του κ. Τσίπρα ώστε να ξεφύγει από την πολιτική απομόνωση στην οποία έχει περιέλθει.

Εν όψει της συνάντησης που θα έχει την Παρασκευή με τον Πρωθυπουργό για τον εκλογικό νόμο, ο κ. Θεοδώρακης τόνισε αρχικά ότι είναι καχύποπτος, καθώς δεν γνωρίζει τι προτείνει η κυβέρνηση και σημείωσε ότι οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στοιχειωδώς θα έπρεπε να είχαν παρουσιάσει το πλαίσιο στο οποίο θα κινηθεί η πρόταση τους για τον εκλογικό νόμο.

Παράλληλα υποστήριξε ότι αυτό ισχύει και για την αντιπολίτευση η οποία, όπως παρατήρησε παίζει «κρυφτούλι» και στάθηκε στην πάγια τακτική της, να μη στηρίζει την αλλαγή του εκλογικού νομού βλέποντας την εξουσία να έρχεται προς το μέρος της.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού έθεσε το πλαίσιο όσων ζητάει το Ποτάμι στον νέο εκλογικό νόμο επισημαίνοντας ότι «μένει το 3% για την είσοδο ενός κόμματος στη Βουλή, μειώνεται το μπόνους των 50 εδρών σε 15-25 έδρες, πρέπει να σπάσουν οι περιφέρειες και να αποσαφηνιστεί το αν θα υπάρχουν λίστες ή σταυρός, όπως επίσης και το αν θα ψηφίζουν οι Έλληνες του Εξωτερικού και για πόσες έδρες» ενώ παράλληλα ανέφερε ότι το Ποτάμι προτείνει πέντε έδρες να εκλέγονται από τους κατοίκους του εξωτερικού.

Αναφερόμενος στην επίσκεψη του προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ στη χώρα μας δήλωσε ότι «ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης είπε ό,τι περίπου λέμε εμείς, ότι με αυτό το πρόγραμμα θα ζήσουμε αναγκαστικά και το ότι η αλλαγή του προγράμματος είναι έξω από την πραγματικότητα» καταρρίπτοντας τις οποίες υποσχέσεις της αντιπολίτευσης για αλλαγές στα συμφωνηθέντα.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης σημείωσε ακόμη ότι η μεγάλη μάχη πρέπει να δοθεί στην πάταξη της φοροδιαφυγής και της εισφοροδιαφυγής και ότι πρέπει επιτέλους να υπάρξει ένα αίσθημα δικαίου στην κοινωνία ότι δεν πληρώνουν μόνο τα κορόιδα και κατέληξε λέγοντας ότι «οι λύσεις δεν είναι πάντα οι φόροι, μπορούμε να κόψουμε δαπάνες για να μειωθούν οι φόροι αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ συσσωρεύει χρήμα για να το μοιράσει σε πολιτικό προσωπικό, δημιουργώντας νέες γραμματείες στα Υπουργεία».