Ο λαός κατανοεί ότι συμφωνία από συμφωνία έχει διαφορά

Για δικαίωση της κυβέρνησης από τις εξελίξεις του κλεισίματος της συμφωνίας έκανε λόγο μιλώντας στην “Αυγή” ο Υπουργός Επικρατείας, Ν. Παππάς τονίζοντας ότι “ο λαός μας αντιλαμβάνεται πως συμφωνία από συμφωνία έχει διαφορά”.

Επισήμανε ότι η ΝΔ είχε κλείσει άλλη συμφωνία, το πρόγραμμα της οποίας καθ΄ ομολογίαν του κ. Χαρδούβελη “δεν έβγαινε” και υπογράμμισε ότι καταβλήθηκε μεγάλη προσπάθεια για “να βγάλουμε αυτά τα μέτρα από την πλάτη του λαού”.

Κάνοντας μάλιστα απολογισμό των κυβερνητικών χειρισμών ενόψει της συμπλήρωσης ενός έτους από το δημοψήφισμα, υπενθύμισε το επιχείρημα του πρωθυπουργού ότι “χρειαζόμαστε ένα ισχυρό όχι για να πετύχουμε μια καλύτερη συμφωνία”.

Με το όχι του λαού συμπλήρωσε κερδίσαμε μια συμφωνία η οποία και τις δανειακές ανάγκες της χώρας καλύπτει και την απαλλάσσει από το αγγλικό δίκαιο και χαμηλώνει κατά 20 δισ. τα πλεονάσματα για την επόμενη τριετία ενώ έμειναν ανοιχτά αρκετά ζητήματα τα οποία κερδήθηκαν στην πορεία της διαπραγμάτευσης.

Για το θέμα του χρέους χαρακτήρισε θετική τη δυναμική των εξελίξεων η οποία είναι “με το μέρος της Ελλάδας” ενώ σημείωσε ότι μπήκε όριο στις ετήσιες δαπάνες χρέους το οποίο “εάν είχε επιτευχθεί νωρίτερα η χώρα θα είχε γλιτώσει δεκάδες δισ. σε αποπληρωμές”.

Σχετικά με τη διαπραγμάτευση για τα εργασιακά ο Υπουργός Επικρατείας προϊδέασε ότι “οι συλλογικές διαπραγματεύσεις και η επαναφορά τους είναι θεμελιώδες συστατικό και προϋπόθεση για να μπορέσει η χώρα να μπει στη δίκαιη ανάπτυξη”.