Στη διατήρηση των 30 εδρών εμμένει ο Κουρουμπλής

Υπέρ της διατήρησης του μπόνους των 30 εδρών στο πρώτο κόμμα ή συνασπισμό κομμάτων που θα συγκεντρώσουν πάνω από το 40% τάχθηκε εκ νέου ο Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Την ίδια ώρα ο Παναγιώτης Κουρουμπλής σημείωσε ότι δεν συμφωνεί με την κατάργηση του ορίου για την είσοδο ενός κόμματος της Βουλής που σήμερα είναι στο 3%.

Μιλώντας στο κανάλι “Ε”, ο Υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι για όλα αυτά θα αποφασίσουν επίσημα τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ. Στη συνέχεια ο κ. Κουρουμπλής εξηγώντας τους λόγους που υποστηρίζει το «σπάσιμο» της Β’ Αθηνών σε πέντε τμήματα, είπε ότι όλα αυτά τα χρόνια κυβερνούσαν οι 15 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που εκλέγονταν σε αυτήν.

Σύμφωνα με τον ίδιο, θα «σπάσουν» και την Α΄ Αθηνών και τη Περιφέρεια Αττικής και Α’ Θεσσαλονίκης. «Δεν θα υπάρχει περιφέρεια με πάνω από 10 έδρες», είπε χαρακτηριστικά.

Σχολιάζοντας το ζήτημα του Ελληνικού και των Αεροδρομίων, ο κ. Κουρουμπλής επισήμανε πως δεν τα πούλησε ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά υλοποιεί τη συμφωνία που είχε υπογράψει η προηγούμενη κυβέρνηση. Όπως είπε, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν υποσχέθηκε τίποτα περισσότερο από αυτό που κάνει.