Ερωτηματικά για το βίντεο Χαϊκάλη

Βίντεο με ολιγόλεπτη συνομιλία μεταξύ του Παύλου Χαϊκάλη και του Γιώργου Αποστολόπουλου, στο οποίο καταγράφεται η απόπειρα δωροδοκίας του βουλευτή των ΑΝΕΛ κυκλοφόρησε στο Διαδίκτυο.

Στο Βίντεο ο φερόμενος ως “μεσάζοντας” διακρίνεται να προτείνει στον Παύλο Χαϊκάλη το ποσό των 600.000-700.000 ευρώ, προκειμένου να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ισχυριζόμενος ότι “υπάρχουν κι άλλοι”.

«Στεγανά και ξάστερα στο λέω γιατί διαφορετικά θα γίνουμε κόλαση… Τα λεφτά τα έχω κυριολεκτικά τώρα… Το πιο εύκολο πράγματα. Έξι – επτά κατοστάρικα τώρα. Θα τα τσεκάρω ένα – ένα (μήπως είναι ‘’χτυπημένα΄΄ από εγκληματική ενέργεια και στα δίνω αμέσως». 

«Υπάρχουν κι άλλοι. Δεν είσαι μόνο εσύ…. Δεν είναι πλάκα… Είναι γνήσια. Πρέπει όμως να τα τσεκάρω γιατί από την απαγωγή του Παναγόπουλου κυκλοφορούν αρκετά νούμερα «χτυπημένα»…».

Του υποδεικνύει και τον τρόπο με τον οποίο θα τα ξεπλύνει, σιγά-σιγά, λίγα-λίγα, κάνοντάς τα χρυσό. Και επιμένει να τα παραδώσει το ταχύτερο δυνατόν “στα ποδαράκια του”, ώστε να είναι σίγουρο ότι ο Χαϊκάλης θα ψηφίσει.

«Όταν περάσει η φασαρία τον Φλεβάρη θα τα κάνουμε χρυσό. Λίγα – λίγα. Δέκα – δέκα, είκοσι – είκοσι. Σιγά – σιγά. Είμαι σίγουρος ότι όλα θα πάνε καλά. Να βελτιώσεις και συ λιγάκι τη ζωή σου».

«Αν δεν το κάνουμε απευθείας δεν θα ψηφίσεις».

« Αύριο το πρωί;», απαντά ο Χαϊκάλης.  

«Αύριο το πρωί όχι . Θα χρειαστεί τουλάχιστον μία μέρα… Θα στα φέρω εδώ για λόγους ασφαλείας. Στα φέρνω και στ΄ ακουμπάω στα ποδαράκια σου»

Δεν παραλείπει να τον συμβουλέψει και για τον τρόπο με τον οποίο θα δικαιολογήσει την ψήφο του, λέγοντας ότι :

“θα βγεις να κάνεις τη δήλωση ότι υποστηρίζεις, δεν θα αφήσεις το ΣΥΡΙΖΑ, θα φτιάξεις μία ωραία δήλωση, πονηρή”. 

 

 

Περισσότερα στο βίντεο…