Ξυδάκης για Αγία Σοφία - Δεν πρόκειται για έλλειψη σεβασμού η ανάγνωση αποσπάσματος Κορανίου

“Το να αναγνωστεί ένα απόσπασμα του Κορανίου δεν είναι κάτι το τραγικό. Έλλειψη σεβασμού θα ήταν να γίνουν απρέπειες” δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Ξυδάκης και πρόσθεσε “το να διαβαστεί ένα θρησκευτικό κείμενο δεν είναι έλλειψη σεβασμού”.

Μιλώντας στο ρ/σ Alpha 989, ο κ. Ξυδάκης έδωσε τη δική του απάντηση, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, που χαρακτήρισε την χτεσινή απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης να διαβάζεται το Κοράνι στην Αγιά Σοφιά, επ’ ευκαιρία του Ραμαζανιού, “οπισθοδρομική”!

Πιο συγκεκριμένα,  η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, σημείωσε τα εξής: “Καταδικάζουμε ως οπισθοδρομική την ανακοίνωση των τουρκικών Αρχών για τον προγραμματισμό της ανάγνωσης του Κορανίου στην Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη, επ’ ευκαιρία του Ραμαζανιού. Εμμονές, που αγγίζουν τα όρια της θρησκοληψίας, για μουσουλμανικές τελετές σε ένα μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, είναι ακατανόητες και φανερώνουν έλλειψη σεβασμού και επαφής με την πραγματικότητα. Επιπλέον, τέτοιες ενέργειες δεν είναι συμβατές με σύγχρονες, δημοκρατικές και κοσμικές κοινωνίες”.