Στ. Θεοδωράκης: Ο Τσίπρας μας είχε προσφέρει δύο υπουργεία

Αισιόδοξος πως ο διάλογος που έχει ξεκινήσει στον ευρύτερο μεσαίο χώρο, μπορεί να πετύχει, φάνηκε εχτές το βράδυ ο Σταύρος Θεοδωράκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Star και στον Νίκο Χατζηνικολάου.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού δήλωσε ότι θα είναι υποψήφιος για την αρχηγία ενός νέου μεταρρυθμιστικού εκσυγχρονιστικού κινήματος αρκεί – όπως είπε- να συμφωνήσουμε στις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη η χώρα. “Με ποιους όρους όμως; Δε μιλάμε για την Δημοκρατική Συμπαράταξη plus, δεν μιλάμε για το ΠΑΣΟΚ-Ποτάμι. Δεν είναι σκοπός να ενώσουμε τα δύο κόμματα, σημασία έχει αυτή η υπόθεση να συγκινήσει νέο κόσμο. Μιλάμε για ένα νέο μεταρρυθμιστικό Κίνημα. Να αποφασίσουμε λοιπόν για τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις και μετά να πάμε σε μια εκλογή από τη βάση και η βάση θα κρίνει ποιος είναι αρχηγός” ανέφερε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Ο κ. Θεοδωράκης υποστήριξε, επίσης, πως τον Φεβρουάριο του 2015 προτάθηκε στο Ποτάμι να μπει στην κυβέρνηση. «Αρνηθήκαμε την επίσημη πρόσκληση του κ. Τσίπρα. Επίσημα ο κ. Τσίπρας μου είπε: ‘Έλα. Έχει μπει ο Καμμένος, έλα και εσύ να πάρεις δύο υπουργεία», ανέφερε χαακτηριστικά.

Για το ενδεχόμενο συνεργασίας με άλλα κόμματα είπε: «Είμαι αρχηγός ενός καινούριου Κινήματος που ήρθε να πολεμήσει τα κακά του συστήματος. Δεν έχω σκοπό να κρατηθώ στην πολιτική μέσα από έναν άλλο κομματικό μηχανισμό, επί παραδείγματι τη Νέα Δημοκρατία. Δε με αφορά. Μετεκλογικά θα πρέπει να δούμε τις λύσεις. Δε θα αφήσουμε ακυβέρνητη τη χώρα. Θα πρέπει να αναζητήσουμε τις μεγάλες συμμαχίες».

Αναφερόμενος στις «αποχωρήσεις» 12 πολιτευτών του Ποταμιού από το Κίνημα είπε ότι μερικοί έχουν αποχωρήσει εδώ και πολλούς μήνες, άλλοι έχουν διαγραφεί και όλο αυτό το χαρακτήρισε «επικοινωνιακό τρικ», ενώ αναρωτήθηκε: «Πόσες φορές θα αποχωρήσει κάποιος για να γίνει πρωτοσέλιδο;».

Ο κ. θεοδωράκης αναφέρθηκε, ακόμη, στο ζοφερό σκηνικό που προκαλούν τα 15.435 νέα λουκέτα και η μείωση 13% στα βασικά είδη διατροφής, τονίζοντας ότι «μπορεί για τη χρεοκοπία να ευθύνονται οι προηγούμενες κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αλλά για τη δραματική επιδείνωση της κατάστασης από τον Γενάρη του ’15 ευθύνεται μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ».

Αναφερόμενος στο θέμα των offshore διαβεβαίωσε πως κανείς από τους δέκα βουλευτές του Ποταμιού δεν έχει σχέση με offshore εταιρίες και «λίστες», ενώ σχολίασε ότι η ΝΔ και η κυρία Γεννηματά θα έπρεπε να δώσουν τη μάχη στη Βουλή.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης επεσήμανε ότι η κυβέρνηση φαίνεται να πριμοδοτεί τις offshore και υποστήριξε πως επιτρέπει σε offshore εταιρίες από οποιαδήποτε χώρα του πλανήτη να διεκδικήσει τηλεοπτική άδεια. «Σε όλη την Ευρώπη θέλουν να ξέρουν ποιος έχει ένα κανάλι, εδώ η κυβέρνηση αφήνει ανοιχτό παράθυρο ώστε να έρθουν εταιρίες με σκοπό να κάνουν ξέπλυμα χρήματος» σημείωσε ο Στ. Θεοδωράκης.