Αποκάλυψη: Καταγγελία για απόπειρα χρηματισμού του Π. Χαϊκάλη -Τι είπαν Π. Καμμένος και Παύλος Χαϊκάλης στη συνέντευξη τύπου

Το γεγονός επιβεβαίωσε ο Βουλευτής των ΑΝΕΛ 

Σε μια αποκάλυψη που θα προκαλέσει νέους τριγμούς στο ήδη ταραγμένο πολιτικό σύστημα προέβη ο Λάκης Λαζόπουλος, που ήταν καλεσμένος στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 με το Γιώργο Παπαδάκη.

Ο Λάκης Λαζόπουλος δήλωσε ότι είδε βίντεο απόπειρας χρηματισμού Βουλευτή της Αντιπολίτευσης, το οποίο έχει ήδη κατατεθεί στον Εισαγγελέα και προανήγγειλε τη δημοσιοποίησή του μέσα στη μέρα, αποφεύγοντας να κατονομάσει το Βουλευτή.

Στη συνέχεια και μετά από πιέσεις του παρουσιαστή της εκπομπής, στη διάρκεια των διαφημίσεων, ο Λάκης Λαζόπουλος, αφού πήρε την άδεια του Βουλευτή, αποκάλυψε ότι πρόκειται για τον Βουλευτή των ΑΝΕΛ και προσωπικό του φίλο Παύλο Χαϊκάλη.

Το γεγονός επιβεβαίωσε ο ίδιος ο Παύλος Χαϊκάλης, σε τηλεφωνική του παρέμβαση.

Ο Βουλευτής των ΑΝΕΛ αναφερόμενος στο περιεχόμενο της πρότασης χρηματισμού του είπε ότι του προτάθηκε από πρόσωπο με δραστηριότητα στην οικονομική ζωή ένα πακέτο που περιλαμβάνει 700.000 ευρώ μετρητά, τη διευθέτηση του δανείου στην τράπεζα και τη σύναψη συμβολαίου με διαφημιστική εταιρεία, προκειμένου να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Σε περισσότερες αποκαλύψεις προέβησαν ο Πάνος Καμένος και ο Παύλος Χαϊκάλης, στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε για την καταγγελία το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Αποφεύγοντας να κατονομάσουν τον άνθρωπο που επιχείρησε να δωροδοκήσει τον Βουλευτή ανέφεραν ότι:

– Ο άνθρωπος που προσπάθησε να τον δωροδοκήσει είναι πρώην τραπεζικό στέλεχος (της Deutsche Bank) και σήμερα ενεργοποιείται στον τομέα των χρηματικών συναλλαγών.

– Ο Πάνος Καμμένος τον γνώρισε στο γραφείο του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, την περίοδο που η ΝΔ ήταν αντιπολίτευση και του τον σύστησε ο Δημήτρης Σταμάτης.

– Έχουν οπτικοακουστικό υλικό στο οποίο καταγράφονται οι σχετικές συνομιλίες. Σ’ αυτό ο φερόμενος ως δράστης της δωροδοκίας επικαλούνταν για να τον πείσει και ονόματα άλλων πολιτικών.

– Συναντήθηκε με τον συγκεκριμένο άνθρωπο τρεις φορές, στις 5 και στις 6 Δεκεμβρίου και στις 13 Δεκεμβρίου.

– Ο Παύλος Χαϊκάλης βιντεοσκόπησε τη συνομιλία τους σε συνάντηση που πραγματοποίησαν στο ξενοδοχείο Athens Plaza από ρολόι-κάμερα που φορούσε.

– Κατέθεσε για την υπόθεση στον Εισαγγελέα Παναγιώτη Παναγιωτόπουλο που διερευνά τις υποθέσεις χρηματισμού των Βουλευτών το περασμένο Σάββατο. Ωστόσο, παρά τις επίμονες ερωτήσεις του Εισαγγελέα, δεν κατονόμασε τον άνθρωπο που προσπάθησε να τον χρηματίσει για να μην διαρρεύσει το όνομά του.

– Μετά την κατάθεσή του στον Εισαγγελέα, έκλεισε ραντεβού με τον συγκεκριμένο άνθρωπο, για το οποίο είχε ενημερώσει την Αστυνομία.

– Θα στείλουν το υλικό που έχουν στον Υπουργό Δικαιοσύνης και στον Πρόεδρο της Βουλής, στη διακριτική ευχέρεια του οποίου αφήνει ο Πάνος Καμμένος τη δημοσιοποίησή του στο σώμα των Βουλευτών, Αν ο Πρόδρος της Βουλής δεν το πράξει θα το δημοσιοποιήσει ο ίδιος, με όποιες νομικές συνέπειες συνεπάγεται μια τέτοια ενέργεια.