Ολ. Γεροβασίλη: Θα βγάλουμε τα κάστανα από τη φωτιά

«Δεν υπήρξαν μόνο άσχημες αποφάσεις, αν αναλογιστεί κανείς τι ζητούσαν οι δανειστές, τότε μπορούμε να πούμε ότι υπήρξαν κέρδη από τη διαπραγμάτευση» δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη και επεσήμανε ότι τα κέρδη από τη διαπραγμάτευση είναι η μη μείωση κύριων συντάξεων και η προστασία της πρώτης κατοικίας.

«Συμφωνούμε ότι ψηφίσαμε μέτρα που δεν είναι ευχάριστα. Νομοθετήσαμε μέτρα που από μόνα τους δεν θα μας πάνε πουθενά», τόνισε η κ. Γεροβασίλη σήμερα το πρωί στον ΣΚΑΪ και πρόσθεσε ότι «πρέπει τώρα να συζητήσουμε τι πρέπει να κάνουμε από δω και πέρα, για να περάσει η χώρα σε ρυθμούς ανάπτυξης. Όταν αυτό γίνει, το όποιο κέρδος θα διανεμηθεί στην κοινωνία».

Το πρώτο σημαντικό βήμα είναι ότι με την εκταμίευση της δόσης θα πέσουν χρήματα στην αγορά. Παράλληλα η κ. Γεροβασίλη επεσήμανε ότι υπάρχει τεράστιο επενδυτικό ενδιαφέρον και ανοίγεται τεράστια επενδυτική προοπτική για τη χώρα και η κυβέρνηση κάνει ότι είναι απαραίτητο για να ανοίξει ο δρόμος αυτός.

Σε ό,τι αφορά στα capital controls η κυβερνητική εκπρόσωπος υποστήριξε ότι σταδιακά και σύντομα θα αρχίσει να γίνεται άρση των περιορισμών ενώ ελαφρύνεις θα υπάρξουν μέσα στο καλοκαίρι αποφεύγοντας με πολύ έξυπνο τρόπο να μιλήσει για μερική άρση των capital controls εντός των θερινών μηνών.

Αναφερόμενη στη γενικότερη δύσκολη οικονομική κατάσταση που έχει επέλθει η χώρα,;  η κυβερνητική εκπρόσωπος εμφανίστηκε αισιόδοξη τονίζοντας ότι «τα κάστανα από τη φωτιά θα τα βγάλουμε και ο λαός θα δει αποτελέσματα».