Αλλαγή της ρύθμισης για τις off shore, εσωκομματική ηρεμία και άνοιγμα στην κοινωνία οι επόμενοι στόχοι του ΣΥΡΙΖΑ

Σήμερα το απόγευμα θα συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ με την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα, και κύρια θέματα την πολυσυζητημένη διάταξη για τις off shore των βουλευτών και των υπουργών, αλλά και την επόμενη μέρα στο κόμμα μετά το κλείσιμο της αξιολόγησης.
Όσον αφορά το θέμα με τις off shore, έχουν ξεσπάσει αρκετές εσωκομματικές αντιδράσεις, με πρώτη και καλύτερη το σημερινό πρωτοσέλιδο της Αυγής, που ουσιαστικά καλεί την κυβέρνηση να πάρει πίσω αυτή τη ρύθμιση. Ακόμη, πολλοί βουλευτές έχουν εκφράσει τη διαφωνία τους για αυτή τη διάταξη, με τον Γιώργο Δημαρά να δηλώνει πως “αν την ήξερε δεν θα τη ψήφιζε”. Κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ μας είπε πως αυτή η διάταξη “εξετάζεται”, προοικονομώντας ουσιαστικά την κατάργηση ή την αλλαγή της.
Έντονος προβληματισμός επικρατεί στην Κουμουνδούρου και για τις αποδοκιμασίες που δέχονται το τελευταίο καιρό στελέχη, βουλευτές και υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ, με τελευταία θύματα τους Δρίτσα, Φίλη και Σκουρλέτη. Στο ΣΥΡΙΖΑ θέλουν να αντιστρέψουν αυτό το κλίμα και επιχειρούν ένα νέο άνοιγμα στην κοινωνία. Κορυφαία στελέχη θα αρχίσουν άμεσα να “οργώνουν” όλη τη χώρα, και όχι μόνο την Αθήνα ή τις μεγάλες πόλεις. Για παράδειγμα, το άλλο Σάββατο η Όλγα Γεροβασίλη θα επισκεφθεί τη Νάξο, με τη συνοδεία των τοπικών βουλευτών.
Επίσης, στη σημερινή Πολιτική Γραμματεία θα γίνει συζήτηση και για το συνέδριο του κόμματος, το οποίο, μετά τα αιτήματα των οργανώσεων, φαίνεται ότι πάει για Σεπτέμβριο. Πάντως, από την Κουμουνδούρου διαψεύδουν κατηγορηματικά ότι σήμερα θα συζητηθεί το ενδεχόμενο ενός ανασχηματισμού, κάτι που είναι απόλυτα φυσικό στα πλαίσια της εσωκομματικής ηρεμίας που θέλει να “επιβάλλει” ο Αλέξης Τσίπρας, μετά τις δύσκολες εβδομάδες που πέρασε η κυβέρνηση.