Οι επενδύσεις στο επίκεντρο της συνάντησης Πούτιν-Μητσοτάκη

Την επιτυχία που είχε η επίσκεψή του στην Ελλάδα επεσήμανε ο Ρώσος Πρόεδρος Βλάντιμιιρ Πούτιν, στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη κατά την συνάντησή τους τα μεσάνυχτα στο ξενοδοχείο όπου έχει καταλύσει στο Καβούρι .

Ο Βλάντιμιρ Πούτιν αναφέρθηκε στο επιχειρησιακό θετικό κλίμα, υπογραμμίζοντας ότι συμφώνησε σε πάρα πολλά θέματα με την ελληνική πλευρά.

Είναι χαρά μου που σας γνωρίζω προσωπικά, είπε στον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Βλάντιμιρ Πούτιν, δηλώνοντάς του ότι ευελπιστεί το ρωσικό ενδιαφέρον να βρει την ανταπόκριση και από τα άλλα κόμματα του Κοινοβουλίου.

Ευχαριστώντας τον από την πλευρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε την απάντηση που διερωτάτο ο Βλάντιμιρ Πούτιν, λέγοντάς του ότι είναι σημαντικό καθ’ ότι υπάρχει διακομματική συμφωνία για την περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων της Ελλάδας με την Ρωσία.

putin-mits3

Ο πρόεδρος της ΝΔ επεσήμανε στον Ρώσο Πρόεδρο ότι έχει την τιμή να ηγείται του κόμματος που κατά την κυβερνητική του θητεία το 2004 – 2009, έκανε πάρα πολλές προσπάθειες για την προώθηση των δεσμών μεταξύ των δύο χωρών. Αναφέρθηκε στους ιστορικούς δεσμούς των δύο χωρών που ανάγονται στις κοινές παραδόσεις και την κοινή θρησκεία . Στο πλαίσιο αυτό πρόθεσή του είναι η περαιτέρω ενίσχυση των οικονομικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Η χώρα μας, είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, έχει πάρα πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα και δεν θα βγει από τον φαύλο κύκλο χωρίς ξένες επενδύσεις. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε επίσης ότι η ΝΔ ως μεγάλο φιλελεύθερο κόμμα, παραμένει υπέρμαχη των αποκρατικοποιήσεων και των μεγάλων ξένων επενδύσεων, που μπορούν να πάνε πέρα και από τον τουρισμό.

Χαιρόμαστε τόνισε, που η κυβέρνηση, έστω και καθυστερημένα κινείται προς αυτή την κατεύθυνση ενώ αναφερόμενος στα φλέγοντα γεωπολιτικά θέματα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι η Ρωσία μπορεί να παίξει σημαντικότατο ρόλο, ειδικότερα στην επίλυση του Κυπριακού, καθ’ ότι τα δύσκολα είναι μπροστά μας, παρά την κινητικότητα που παρουσιάζεται.