Financial Times για προεδρική εκλογή: «Αβέβαιος» ο Καμμένος για τους Βουλευτές του

Αβέβαιος ως προς τη στάση που θα τηρήσουν οι βουλευτές της ΚΟ του κόμματός του, ιδιαίτερα στην τρίτη και πιο κρίσιμη ψηφοφορία για την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας φέρεται να είναι ο επικεφαλής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Financial Times.

Κατά το δημοσίευμα ο Πάνος Καμμένος δήλωσε ότι «πρέπει όλοι μας να εμμείνουμε στην εντολή της «αντι-λιτότητας» που μας έδωσαν οι Έλληνες στις τελευταίες εκλογές» αλλά φέρεται να συμπλήρωσε ότι «είναι δύσκολο δεδομένης της κατάστασης».

Η εφημερίδα εκτιμά ότι η συμπλήρωση αυτή στη δήλωση του κ. Καμμένου σχετίζεται με την εξέλιξη που θα πάρει η διαδικασία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας και με το κατά πόσο οι βουλευτές του κόμματός του θα τηρήσουν μέχρι τέλους την απόφαση για μη ψήφιση.  Ιδιαίτερα επειδή, όπως σημειώνει το δημοσίευμα, οι 12 βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων έχουν γίνει «μήλον της έριδος» ανάμεσα στην κυβέρνηση και στην αξιωματική αντιπολίτευση προκειμένου ένθεν κακείθεν να συμπληρωθούν οι απαραίτητες ψήφοι.

Στο ρεπορτάζ, πάντως, φιλοξενείται και δήλωση του εκπροσώπου του κόμματος Τέρενς Κουίκ ο οποίος διευκρινίζει «με απόλυτη σαφήνεια και κατηγορηματικότητα» ότι η αναφορά του Πάνου Καμμένου δεν αφορούσε βουλευτές των Ανεξαρτήτων Ελλήνων αλλά «βουλευτές ανεξάρτητους και κυρίως εκείνους οι οποίοι για τους δικούς τους λόγους έφυγαν από το Κίνημα».

«Δηλώνουμε για μία ακόμα φορά ότι τα 12 “όχι” είναι δεδομένα και στις τρεις ψηφοφορίες. Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου κοντή γιορτή», ξεκαθάρισε και κάλεσε τους συγκυβερνώντες «να ετοιμάζονται να στήσουν τις κάλπες για εθνικές εκλογές», καθώς εμφανίστηκε βέβαιος πως δεν θα τις αποφύγουν.