«Η φτώχεια στην Ελλάδα σήμερα είναι στον ιδιωτικό τομέα»

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα κριθεί από τη δυνατότητά του να κινήσει την αγορά, δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 FM» ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος Νάσος Αθανασίου, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι με τις αποφάσεις του χθεσινού Eurogroup έσπασε ο φαύλος κύκλος απομόνωσης της ελληνικής οικονομίας από τις αγορές.

«Από χθες άρχισε να σπάει ο φαύλος κύκλος. Μέχρι χθες η Ελλάδα ήταν εξόριστη και αποκλεισμένη από τις χρηματοπιστωτικές αγορές» σημείωσε με νόημα ο κ. Αθανασίου και υπογράμμισε ότι η συζήτηση με τους δανειστές για τη ρύθμιση του χρέους, σε τρία στάδια, αποτελεί ιδιαίτερα ενθαρρυντικό γεγονός. Υπενθύμισε ότι άρχισαν ήδη να συζητούν τις βασικές αρχές για το βιώσιμο χρέος και τη διευκόλυνση για έξοδο στις αγορές και χαρακτήρισε «ζεστό χρήμα» που θα μπει στην αγορά, τα 10 δισ. ευρώ που θα διατεθούν για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς τους ιδιώτες.

Καταλήγοντας επεσήμανε ότι θα πρέπει να δοθεί έμφαση στον ιδιωτικό τομέα και παρατήρησε ότι «η φτώχεια στην Ελλάδα σήμερα είναι στον ιδιωτικό τομέα».