Δολοφονικές οι επιθέσεις των ΜΑΤ στο Σύνταγμα με κυβερνητική εντολή

«Δολοφονικές επιθέσεις των ΜΑΤ κατά διαδηλωτών με εντολή κυβέρνησης» σχολίασε η Λαϊκή Ενότητα σε σημερινή της ανακοίνωση, τα χτεσινά επεισόδια που σημειώθηκαν έξω από τη Βουλή. Μάλιστα, η Σόφη Παπαδόγιαννη θα καταθέσει μήνυση για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, η οποία θα στρέφεται κατά των αστυνομικών δυνάμεων στο Σύνταγμα.

Από τις χτεσινές επιθέσεις τραυματίστηκαν τουλάχιστον τέσσερα στελέχη και μέλη της ΛΑΕ, που μεταφέρθηκαν αμέσως στο ΚΑΤ.

Πιο συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή τους υπογραμμίζουν ότι «αυτές οι επιθέσεις εναντίον του ειρηνικού πλήθους, με πρόσχημα την αντιμετώπιση των “κουκουλοφόρων”, είχαν καθαρά δολοφονικό χαρακτήρα, όπως αποδεικνύει και ο τραυματισμός στο κεφάλι από βλήμα δακρυγόνου της Σόφης Παπαδόγιαννη. Μόνο δολοφόνοι μπορεί να δίνουν εντολές να εκτοξεύονται- και μάλιστα σε ύψος- βλήματα δακρυγόνων, τα οποία μπορούν να τραυματίσουν σοβαρά, να προκαλέσουν αναπηρίες ή και θάνατο πολιτών».

«Μόνο αποτροπιασμό προκαλεί η κατάπτυστη ανακοίνωση των ενόχων του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που παρακάμπτει τις δολοφονικές εντολές του και κάνει λόγο για περιορισμένη τάχα χρήση δακρυγόνων και για κάποιο τραυματισμό… “μέλους πολιτικής κίνησης” (!), όταν είναι πολύ γνωστή σε όλους η πολιτική ταυτότητα της Σόφης Παπαδόγιαννη», αναφέρει η ΛΑΕ.

Συνεχίζουν στην ανακοίνωσή τους καταγγέλλοντας «τη βαθύτατη υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ, που ζητά από τους ενόχους του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να διατάξουν έρευνα για να τιμωρήσουν τους… εαυτούς τους! Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει ότι δεν καταλαβαίνει πως η επιχείρηση βίας και αίματος στο Σύνταγμα πραγματοποιήθηκε από την κυβέρνηση σκόπιμα, με ξεκάθαρο στόχο να διαλύσει την κοσμοπλημμύρα και να ματαιωθεί η ολονύκτια διαμαρτυρία, τύπου Γαλλίας, που προγραμμάτιζαν νέοι και νέες στην Πλατεία Συντάγματος. Η Σόφη Παπαδόγιαννη θα καταθέσει μήνυση για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, η οποία θα στρέφεται κατά των αστυνομικών δυνάμεων στο Σύνταγμα, της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. και του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη».

Η ΛΑΕ κατέληξε στην ανακοίνωσή της σχολιάζοντας πως «τα μνημόνια και ο αυταρχισμός, όσο κι αν τα επικροτούν με τη ψήφο τους οι 153 ένοχοι και συνένοχοι κυβερνητικοί βουλευτές, δεν θα περάσουν στο λαό. Γρήγορα θα σαρωθούν από ανατρεπτικές κινηματικές εξελίξεις».

ΛΑΕ 2

Προτεινόμενα για εσάς