Μπόλαρης: «Γιατί δεν θα ψηφίσω Πρόεδρο της Δημοκρατίας»

Δεν θα ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, δήλωσε σε συνέντευξη του στο ΑΠΕ ο ανεξάρτητος βουλευτής Μάρκος Μπόλαρης. Έτσι κι αλλιώς το θέμα δεν είναι ποιος είναι ο υποψήφιος, αλλά τέθηκε από την αρχή στη βάση της συνέχισης του βίου της συγκυβέρνησης και των πολιτικών λιτότητας, είπε ο κ. Μπόλαρης.

Μάρκος Μπόλαρης: «Η συζήτηση άνοιξε πάνω στη βάση «θα ψηφίσετε ή όχι Πρόεδρο» ώστε να συνεχιστεί ο βίος της συγκυβέρνησης και το πρόγραμμα ύφεσης και λιτότητας που εφαρμόζεται στη χώρα. Η απάντησή μου ήταν εξ` αρχής ότι η ασκούμενη πολιτική διαλύει την πραγματική οικονομία της χώρας, δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που είναι ο κορμός της οικονομίας της χώρας, αυξάνει δραματικά την ανεργία, διώχνει τα νέα παιδιά στο εξωτερικό και φέρνει την κοινωνική συνοχή στα όριά της. Μια τέτοια πολιτική δεν μπορώ να την εγκρίνω, δεν την εγκρίνω και φυσικά δεν προτίθεμαι να της δώσω παράταση.
Γι’ αυτό είπα εξ αρχής ότι δεν θα ψηφίσω για Πρόεδρο Δημοκρατίας. Η δυσαναλογία που υπάρχει ανάμεσα στο κοινό αίσθημα, το δημόσιο αίσθημα, την κοινή γνώμη από την μία πλευρά και στην πολιτική που ασκείται είναι χαώδης και συνεπώς η πολιτική αυτή πρέπει να αλλάξει.

Ο κ. Μπόλαρης τονίζει ότι οι μέρες είναι εξαιρετικά κρίσιμες και καλεί τον πολιτικό κόσμο να κρατήσει την ψυχραιμία του. Ερωτηθείς για το τι θα πράξουν οι ανεξάρτητοι βουλευτές, απαντά ότι ο καθένας θα ψηφίσει κατά συνείδηση

Μάρκος Μπόλαρης: Θέλω να σας πω ότι οι μέρες είναι εξαιρετικά κρίσιμες και γι’ αυτό θεωρώ πως το πιο σημαντικό είναι να μπορέσουμε να κρατήσουμε όλοι την ψυχραιμία μας. Να λειτουργήσουμε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Να μη φτάσουμε στο σημείο να προκαλέσουμε με την ένταση προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα όποια συμφέροντα και οι όποιες σκοπιμότητες προβλήματα και στην κοινωνική συνοχή, αλλά και στη δημόσια εικόνα της χώρας εντός και εκτός. Όλο αυτό είναι συνολική και συλλογική υποχρέωση και του πολιτικού κόσμου και όσων είναι στο δημόσιο λόγο και των ΜΜΕ και φυσικά των πολιτών.

Πηγή: http://www.huffingtonpost.gr/