Κρίσιμη συνάντηση με Κατρούγκαλο για το αγγελιόσημο

Κρίσιμη συνάντηση για την “διάσωση” του αγγελιόσημου πραγματοποιείται αυτή την ώρα ανάμεσα στον Υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο και τη συνδικαλιστική ηγεσία των δημοσιογράφων, η οποία θα κρίνει την πορεία των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στα ΜΜΕ.

Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ – ΜΠΕ Χθες ο Υπουργός Εργασίας, σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, είχε εκφράσει την πρόθεση της κυβέρνησης να καταβάλλει κάθε προσπάθεια για τη διάσωση του ΕΔΟΕΑΠ, ανακοινώνοντας τριμερή συνάντηση σήμερα «για να δούμε πως θα γίνει δυνατόν να διασωθεί ένα μέρος του αγγελιόσημου».

Συγκεκριμένα, δήλωσε: «Επειδή θέλουμε να καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια να διασωθεί ο ΕΔΟΕΑΠ, έχω καλέσει αύριο σε μία τριμερή συνάντηση τους εκπροσώπους των ιδιοκτητών των μέσων μαζικής ενημέρωσης τόσο του ηλεκτρονικού όσο και του γραπτού Τύπου όσο και τους εκπροσώπους των εργαζομένων, για να δούμε πως θα γίνει δυνατόν να διασωθεί ένα μέρος του αγγελιόσημου, το οποίο οι δανειστές απαίτησαν να καταργηθεί, θεωρώντας το ως κοινωνικό πόρο».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Υφυπουργός Εργασίας, αρμόδιος για την Κοινωνική Ασφάλιση, Τάσος Πετρόπουλος, ο οποίος ανέφερε χθες στη Βουλή:«Αύριο το πρωί θα γίνει η ύστατη προσπάθεια για τη διατήρηση του αγγελιοσήμου ως εισφοράς». Η φράση αυτή ήρθε ως απάντηση στον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος τον κατηγόρησε λέγοντας ότι ως δικηγόρος των Ενώσεων Συντακτών, υποστήριζε διαφορετικά πράγματα από εκείνα που υποστηρίζει ως υπουργός.