Χαρδούβελης: «Αρχές Ιανουαρίου η τρόικα στην Αθήνα»

«Αρχές Ιανουαρίου, αρχές του νέου έτους, η τρόικα θα επιστρέψει στην Αθήνα και η συμφωνία θα κλείσει πριν το Eurogroup στις 26 Ιανουαρίου», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης μετά τη σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στη σύσκεψη, που συμμετείχε και ο γενικός διευθυντής του ΟΔΔΗΧ, Στέλιος Παπαδόπουλος, συζητήθηκαν όλα τα θέματα για την πορεία της οικονομίας, όπως ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών, ενώ ερωτηθείς σχετικά με το δημοσιονομικό κενό, απάντησε ότι κλείνει.

Παράλληλα, ο Πρωθυπουργός έχει διαδοχικές συναντήσεις με τις ηγεσίες των υπουργείων  Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ανάπτυξης. Οι εν λόγω συναντήσεις έχουν συντονιστικό χαρακτήρα και συνδέονται με την απογευματινή συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί.

Η απλοποίηση αδειοδοτήσεων, οι μεταρρυθμίσεις στην αγορά προϊόντων και οι «εργαλειοθήκες», θα εξεταστούν τέλος σε σύσκεψη, με την πολιτική ηγεσία του υπουργείο Ανάπτυξης.

Ο Πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τον επίτροπο Οικονομίας Πιέρ Μοσκοβισί στην οποία θα συμμετέχει και ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης.

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

http://www.tanea.gr/news/politics/article/5190127/diadoxikes-syskepseis-toy-prwthypoyrgoy-prin-apo-th-synanthsh-me-moskobisi/