"Αποστάσεις" κρατά η Φώφη Γεννηματά για την συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας

Την ανησυχία της για το ενδεχόμενο να υπάρξει πολύ σοβαρό εθνικό ζήτημα αν παραμείνουν τα πράγματα ως έχουν μετά τη συμφωνία που επετεύχθη την Παρασκευή στις Βρυξέλλες για το προσφυγικό εξέφρασε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά.

Σε συνέντευξή της στο Mega, η Φώφη Γεννηματά χαρακτήρισε θετικό γεγονός την ύπαρξη της συμφωνίας εκφράζοντας ωστόσο τις επιφυλάξεις της σχετικά με την εφαρμογή της.

«Η αίσθηση μου είναι πως θα είναι δύσκολο να εφαρμοστεί στην πράξη η συμφωνία» είπε τονίζοντας ότι «αυτή τη στιγμή, έχει γίνει το ‘κλειδί’ η Τουρκία και η Ευρώπη παίζει άμυνα. Το πρόβλημα έχει μετατραπεί σε διμερές ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία».

Οι ενστάσεις της Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, αφορούν στο σοβαρό ζήτημα με τους 45.000 πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται στο ελληνικό έδαφος καθώς αυτό που φαίνεται είναι ότι θα παραμείνουν εδώ. «Η κυβέρνηση να μας δώσει το χρονοδιάγραμμα για την μετεγκατάσταση αυτών των ανθρώπων» είπε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Σχετικά με την πρόσφατη συμφωνία των πολιτικών αρχηγών, η κυρία Γεννηματά είπε ότι «είχα πάντοτε την άποψη ότι ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να υπηρετήσει τη συμφωνία. Στην οικονομική κρίση προστέθηκε και η προσφυγική κρίση με ευθύνη της κυβέρνησης αλλά και των Ευρωπαίων που δεν μπορούν να κρύβονται πίσω από τα ελληνικά λάθη για τις παραλείψεις τους»

Τόνισε ότι η Ελλάδα πρέπει να είναι σε εγρήγορση γιατί όπως είπε «θεωρώ ότι μπορεί η Τουρκία να υποχώρησε στις απαιτήσεις αλλά όχι και ότι δεν θα επανέλθει».

Όσον αφορά τη στάση του ΠΑΣΟΚ σε περίπτωση που του ζητηθεί να συμμετάσχει στην κυβέρνηση η κυρία Γεννηματά ήταν κατηγορηματική: «δεν πρόκειται να γίνουμε δεκανίκι κανενός. Τη λύση πρέπει να δώσει αυτή η Βουλή με τη συμμετοχή των δύο πρώτων κομμάτων. Αν επιμείνει ο Τσίπρας για εμάς τότε αναλαμβάνει την ευθύνη να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές».