"Το 2016 θα είναι καλύτερο για τον τουρισμό"

Μείωση στις προκρατήσεις στα τέσσερα νησιά που έχουν πληγεί ιδιαίτερα από το προσφυγικό και μεταναστευτικό κύμα -Λέσβος, Χίος, Σάμος, Κως- έχει παρατηρηθεί σύμφωνα με την Αναπληρώτρια Υπουργό Τουρισμού.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο, η Έλενα Κουντουρά ανέφερε ότι παρ’ όλα αυτά δεν υπάρχουν ακυρώσεις: «Δεν υπάρχουν ακυρώσεις, οι προκρατήσεις είναι λίγο μαζεμένες», είπε χαρακτηριστικά.

Όπως ανέφερε, με βάση τα στοιχεία των μεγάλων tour operators, ειδικά για την Κω, οι προκρατήσεις είναι μειωμένες κατά 20% – 25%.

Η κ. Κουντουρά υπογράμμισε την ανάγκη να στηριχθούν τα τέσσερα αυτά νησιά, εκτιμώντας ότι «υπάρχει η δυνατότητα με μία καλή προβολή” και “δείχνοντας την ομαλότητα που υπάρχει αυτή τη στιγμή» να βελτιωθεί η κατάσταση.

«Δεν θα δούμε τις εικόνες τις περσινές, πέρυσι ξαφνιάστηκαν όλοι», διαβεβαίωσε, εξηγώντας ότι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες κατευθύνονται στα κέντρα ταυτοποίησης, τα οποία είναι μακριά από την τουριστική κίνηση.

Η Αναπληρώτρια Υπουργός Τουρισμού ζήτησε εκ μέρους των επιχειρηματιών του τουριστικού κλάδου, όπως είπε, να μη συνδέεται ο τουρισμός με το προσφυγικό.

Εκτίμησε, πάντως, ότι το 2016 θα είναι ακόμη καλύτερη χρονιά για τον τουρισμό σε σχέση με το 2015, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν ήδη θετικά δείγματα.