"Ασύστολη χυδαιολογία"

Επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε η Νέα Δημοκρατία, σχετικά με το θέμα των δηλώσεων «πόθεν έσχες» του Κυριάκου Μητσοτάκη και της συζύγου του.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το κόμμα αναφέρεται:

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σε απόλυτο συντονισμό με παρασυστήματα δημοσιογραφίας χυδαιολογεί ασύστολα.

» Γυρίζει την πολιτική ζωή του τόπου πολλά χρόνια πίσω. Όταν ο αυριανισμός χρησιμοποιούνταν για τη σπίλωση πολιτικών αντιπάλων.

» Είναι γνωστό σε όλους ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης το χρονικό διάστημα 2006-2014 ήταν σε επίσημη διάσταση με τη σύζυγό του Μαρέβα και εξ αυτού του λόγου δεν υπέβαλλε κοινή φορολογική δήλωση και κοινή δήλωση πόθεν έσχες.

» Και ενώ γνωρίζουν όλη την αλήθεια, συνεχίζουν να συκοφαντούν και να λασπολογούν. Ο άθλιος κατήφορός τους δεν έχει τέλος».

Νωρίτερα και από το γραφείο της Μαρέβας Γκραμπόφσκι, συζύγου του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η επιχειρηματική μου δραστηριότητα ήταν πάντα διαφανής. Ουδέποτε έχω πάρει οποιαδήποτε δουλειά από το Ελληνικό Δημόσιο.

» Ο κ. Σταύρος Παπασταύρου ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας που είχα ιδρύσει. Δεν ήταν μέτοχος και σε κάθε περίπτωση επιτέλεσε άψογα τα καθήκοντά του ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου.

» Όλα αυτά είναι γνωστά σε όσους σήμερα επιδιώκουν να με σπιλώσουν.

» Τα χρόνια στα οποία αναφέρονται τα δημοσιεύματα ήμουν σε διάσταση με το σύζυγό μου.

» Λυπάμαι πραγματικά που εμπλέκομαι σε μια επίθεση που ως μοναδικό στόχο έχει να πλήξει πολιτικά το σύζυγό μου.

» Σε κάθε περίπτωση έχω επιφυλαχθεί να προσφύγω στη Δικαιοσύνη σε βάρος των λασπολόγων και των συκοφαντών μου.»