Tα Δωδεκάνησα περιλαμβάνονται στο επιχειρησιακό σχέδιο του ΝΑΤΟ

Μέσα στις περιπολίες που θα πραγματοποιεί το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο για την αντιμετώπιση των προσφυγικών και των μεταναστευτικών ροών περιλαμβάνονται και τα Δωδεκάνησα αποκάλυψε σήμερα το πρωί στον ΣΚΑΪ ο Aναπληρωτής Yπουργός Άμυνας Δημήτρης Βίτσας.

Συγκεκριμένα ο κ. Βίτσας τόνισε ότι «συζητιέται για να ολοκληρωθεί το επιχειρησιακό σχέδιο για το ΝΑΤΟ και περιλαμβάνει και τα Δωδεκάνησα, βεβαίως με τη συμμετοχή μας φτιάχνεται και το επιχειρησιακό σχέδιο και οι αποφάσεις λαμβάνονται με ομοφωνία» ενώ σε ό,τι αφορά το προσφυγικό υπογράμμισε ότι «θέλουμε μια Ε.Ε. ενωμένη, ζωντανή, που να συζητά ακόμη και διαφωνώντας έχουμε σπρώξει ιδέες με εθνικιστικό και φοβικό χαρακτήρα».

Σε ό,τι αφορά τη στάση της Τουρκίας απέναντι στο προσφυγικό ζήτημα ο κ. Βίτσας επισήμανε ότι «μια προσπάθεια συνεννόησης για την Τουρκία συμφέρει και την ίδια την Τουρκία» ενώ για το ζήτημα των κλειστών συνόρων ανέφερε ότι η Αθήνα θέλει να μην κλείσει κανένα σύνορο αλλά να περιοριστούν οι προσφυγικές ροές με διεθνή εγγύηση.

Μάλιστα ο κ. Βίτσας εξέφρασε την ενόχληση του για την δήλωση του κ. Σγουρίδη ότι (σ.σ ο Αλέξης Τσίπρας παραπλάνησε τους αγρότες), ενώ στήριξε του χειρισμούς του κ. Τόσκα στο θέμα Σφακιανάκη. «Έξω από τις κρίσεις δεν είναι κανένας και καμία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βίτσας.

«Η ΝΔ όπως και έκανε το 1982 ο Ευάγγελος Αβέρωφ φωνάζει ότι δε θα αφήσει να γίνουν αλλαγές στη Δημόσια Διοίκηση, ενώ αποδέχεται ότι εμείς έχουμε κερδίσει τις εκλογές» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας και πρόσθεσε: «Θα μας πει η ΝΔ ποιον θα πάρουμε γενικό γραμματέα και ποιον θα πάρουμε συνεργάτη, δεν λέω ότι δεν πρέπει να υπάρχει διαφάνεια».