Ποιοι συζητήθηκαν για την Προεδρία εκτός του Σταύρου Δήμα

Μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες έντονη ήταν η φημολογία γύρω από το όνομα του πιθανού υποψηφίου για την προεδρία της Δημοκρατίας.

Μπορεί στην κορυφή της λίστας να βρίσκονταν ο πρώην Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και πρώην υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Δήμας αλλά ως εξίσου πιθανή επιλογή ακουγόταν και το όνομα του προέδρου έ.τ. του Συμβουλίου της Επικρατείας Παναγιώτη Πικραμμένου.

Στην λίστα, σύμφωνα με τις συζητήσεις που «φούντωσαν» μετά την ανακοίνωση της έναρξης της διαδικασίας εκλογής προέδρου της Δημοκρατίας, συμπεριλήφθηκε και το όνομα του πρώην υπουργού Εξωτερικών και νυν Επιτρόπου στην Κομισιόν Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Ακούστηκαν επίσης τα ονόματα του Έλληνα Ευρωπαίου Διαμεσολαβητή και ακαδημαϊκού Νικηφόρου Διαμαντούρου, αλλά και του προέδρου του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βασίλη Σκουρή.

Η λίστα περιελάμβανε και τα ονόματα της πρώην επιτρόπου της ΕΕ Μαρίας Δαμανάκη αλλά και του προέδρου του Μουσείου της Ακρόπολης Δημήτρη Παντερμαλή, καθώς φαίνεται ότι έγινε εκτενής συζήτηση και για το αν ο υποψήφιος για την προεδρία θα έπρεπε να είναι πολιτικό ή όχι πρόσωπο.

Στο ίδιο πνεύμα, άλλες πληροφορίες έθεταν στην λίστα των υπό συζήτηση υποψηφίων το όνομα του διακεκριμένου έλληνα φυσικού Δημήτρη Νανόπουλου αλλά και του διάσημου έλληνα σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά.