"Ποτέ δεν τέθηκε θέμα εξόδου από την Σένγκεν"

“Ποτέ δεν τέθηκε θέμα για έξοδο χώρας από τη Συνθήκη Σένγκεν” ξεκαθάρισε ο αρμόδιος Επίτροπος Μετανάστευσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος, στην εκπομπή “στον ενικό” και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

«Ποτέ δεν τέθηκε θέμα για ενίσχυση στρατιωτική των συνόρων της FYROM. Και ποτέ δεν τέθηκε θέμα για έξοδο χώρας από τη Συνθήκη Σένγκεν. Ποτέ επίσημα δεν έγινε συζήτηση για ‘’μικρή Σένγκεν’’. Επίσημα η Ε.Ε. ποτέ δεν συζήτησε θέμα εξόδου από τη Συνθήκη Σένγκεν» είπε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος και συνέχισε: «Επειδή κατά καιρούς διενεργούνται έλεγχοι για την εφαρμογή της συνθήκης όταν παρατηρούνται προβλήματα έρχεται η Ευρώπη και λέει: διορθώστε τα. Κάθε χώρα να εκπληρώνει τις ευθύνες που ανέλαβε».

«Δεν σας κρύβω ότι έχουμε πάρει πρωτοβουλίες και σύντομα θα απευθύνω επιστολή σε όλες τις χώρες αυτές να σεβαστούν τις δεσμεύσεις τους», είπε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος αλλά εξήγησε ότι πολλές χώρες προβάλουν ως επιχείρημα για την δική τους αργοπορία το γεγονός ότι ακόμη δεν έχουν δημιουργηθεί τα hot spot και επομένως οι πρόσφυγες δεν μπορούν να κατανεμηθούν στην Ευρώπη.

«Η Ελλάδα δεν είναι μόνη της. Το είχα πει και πριν από έναν χρόνο. Όχι μονάχα οικονομικά αλλά και πολιτικά», σημείωσε ο Ευρωπαίος επίτροπος και τόνισε ότι η χώρα μας έχει πάρει ως προκαταβολή 33 εκατ. ευρώ. «Αδρανή σε λογαριασμούς παραμένουν τα χρήματα που δικαιούται η Ελλάδα για το προσφυγικό», ανέφερε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Πηγή: real.gr